Eränkäynti (Vii)

Testi

Tämän taidon avulla voit johdattaa tovereitasi turvallisesti erämaassa ja etsiä kaikille syötävää. Alla olevassa taulukossa on lueteltu joitakin Eränkäynti-testin vaativia tehtäviä ja niiden vaikeusasteet.

Et voi etsiä Eränkäynnin avulla vaikeasti havaittavia jälkiä, jos et ole samooja tai sinulla ei ole Jäljitys-valttia (ks. alla Rajoitukset).

Eränkäynnin VA   

Tehtävä

10

Erämaassa toimeen tuleminen. Voit metsästää ja kerätä ruokaa (jolloin et joudu kantamaan muona- ja vesivaroja mukanasi) samaan aikaan, kun liikut enintään puolella vaellusnopeudellasi. Jokaisesta 2 pisteestä, joilla testisi tulos ylittää 10:n, voit hankkia ruokaa ja vettä myös yhdelle toverillesi.

15

Saat hyvitystä +2 kaikkiin Sitkeys-laistoihin ankaria sääolosuhteita vastaan, jos liikut enintään puolella vaellusnopeudellasi, tai hyvitystä +4, jos pysyttelet aloillasi. Jokaisesta 1 pisteestä, jolla testisi tulos ylittää 15:n, voit hankkia saman hyvityksen myös yhdelle toverillesi.

15

Vältyt eksymiseltä ja luonnon vaaroilta, esimerkiksi juoksuhiekalta.   

15

Ennustat sään oikein enintään 24 tunniksi eteenpäin. Jokaisesta 5 pisteestä, joilla Eränkäynti-testisi tulos ylittää 15:n, voit ennustaa sään yhdeksi ylimääräiseksi päiväksi.

Vaihtelee

Jälkien seuraaminen (ks. Jäljitys-valtti).

Toiminto

Vaihtelee. Yksi Eränkäynti-testi voi edustaa monen tunnin tai koko päivän toimintaa. Jälkien etsimiseksi suoritettu Eränkäynti-testi on vähintään täyskierrostoiminto ja voi vaatia pitemmänkin ajan.

Uusi yritys

Vaihtelee. Kun yrität selviytyä erämaassa tai saada yllä olevassa taulukossa mainitun Sitkeys-laistohyvityksen, suoritat Eränkäynti-testin kerran 24 tunnissa. Tämän testin tulos on voimassa seuraavan testin suorittamiseen saakka. Kun yrität välttyä eksymiseltä tai luonnon vaaroilta, suoritat Eränkäynti-testin aina kun tilanne sitä vaatii. Et voi yrittää uudelleen testiä, jonka suoritat välttääksesi eksymisen jossakin tilanteessa tai väistääksesi jonkin luonnon vaaran. Kun etsit jälkiä, voit yrittää testiä uudelleen 1 tunnin (ulkoilmassa) tai 10 minuutin (sisätiloissa) kuluttua ensimmäisestä yrityksestä.

Rajoitukset

Kuka tahansa voi etsiä Eränkäynti-testin avulla jälkiä (testin vaikeusasteesta riippumatta) tai seurata niitä, kun tehtävän vaikeusaste on enintään 10, mutta vain samooja (tai hahmo, jolla on Jäljitys-valtti) voi seurata jälkiä Eränkäynnin avulla, kun tehtävän vaikeusaste on yli 10.

Muuta

Jos sinulla on vähintään 5 tasoa Eränkäynnissä, tiedät aina, missä on pohjoinen.

Samooja saa hyvitystä Eränkäynti-testeihinsä, kun hän etsii tai jäljittää tämän taidon avulla mielivihollisiaan.

Jos sinulla on Itsellisyys-valtti, saat Eränkäynti-testeihisi hyvitystä +2.

Myötävaikutukset


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.