Varjotaival

Harhanta (varjo)

Taso

Brd 5, Tkr/Vel 6

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Kosketus                                                                      

Kohteet   

Enintään yksi kosketettu olento/taso   

Kestoaika   

1 tunti/taso (P)

Laistoheitto

Tahto mitätöi

Loitsunsieto

Pätee                                                                        

Jotta voisit käyttää varjotaival-loitsua, sinun on oltava alueella, jolle valo heittää varjoja. Loitsu kuljettaa sinut ja kaikki koskettamasi olennot Materian sfäärin ja Varjojen sfäärin rajalle, varjomateriasta koostuvaa kiemuraista polkua pitkin. Vaikutuksen ilmiasussa on paljon harhaa, mutta muodostuva polku on osittain todellinen. Voit ottaa mukaasi muitakin olentoja (tasosi sallimissa rajoissa), mutta sinun ja kaikkien olentojen on oltava kosketuksissa toisiinne.

Koet liikkuvasi Varjojen sfäärissä samaa vauhtia kuin normaalistikin, mutta suhteessa Materian sfääriin liikut 50 virstan tuntivauhtia. Niinpä voit matkata tämän loitsun avulla nopeasti astumalla ensin Varjojen sfääriin, liikkumalla siellä haluamasi matkan ja astumalla sitten takaisin Materian sfääriin.

Koska Materian sfäärin todellisuus kuitenkin sumenee Varjojen sfääristä katsottuna, et erota matkallasi maaston yksityiskohtia etkä voi määrätä tarkkaan, minne matkasi päättyy. Sinun on mahdotonta arvioida välimatkoja luotettavasti, minkä vuoksi loitsu on käytännössä hyödytön tiedusteltaessa tai vakoiltaessa. Kun loitsuvaikutus päättyy, saavut vaakasuunnassa 1n10 × 100 jalan päähän (arvottuun suuntaan) matkasi aiotusta päätepisteestä. Jos päätyisit tällöin kiinteän esineen sisään, sinä ja kaikki mukanasi olevat olennot siirrytte 1n10 × 1 000 jalkaa samaan suuntaan. Jos päätyisit tällöinkin kiinteän esineen sisään, siirrytte lähimpään tyhjään tilaan, mutta tämän siirtymän aiheuttaman rasituksen vuoksi kukin olento muuttuu uupuneeksi (ei laistoa).

Varjotaipaleen avulla voidaan matkata myös muihin Varjojen sfäärin rajanaapurisfääreihin, mutta tällöin matkan Varjojen sfäärissä täytyy suuntautua tämän toisen olevaisuuden sfäärin rajalle. Tällainen matka Varjojen sfäärissä kestää 1n4 tuntia.

Kaikki olennot, joita kosketat varjotaipaleen langetushetkellä, siirtyvät Varjojen sfääriin kanssasi.

Nämä olennot voivat valintansa mukaan joko seurata sinua, harhailla Varjojen sfäärissä omin päin tai palata umpimähkään takaisin Materian sfääriin (kahden viimeksi mainitun vaihtoehdon mahdollisuus on 50 %/50 %, jos ne eksyvät sinusta tai sinä hylkäät ne). Olennot, jotka eivät halua seurata sinua Varjojen sfääriin, saavat Tahto-laistoheiton, joka onnistuessaan mitätöi loitsun vaikutuksen.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.