Uni

Harhanta (houre) [mieleen kohdistuva]

Taso

Brd 5, Tkr/Vel 5

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

1 minuutti                                                                   

Kantama

Rajaton

Kohde

Yksi kosketettu elollinen olento   

Kestoaika   

Ks. teksti                                                                      

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Pätee                                                                        

Langettaja tai hänen koskettamansa olento pystyy toimittamaan houreenomaisen viestin jollekin toiselle olennolle tämän uneen. Loitsun aluksi langettaja lausuu viestin vastaanottajan nimen tai yksilöi tämän jollakin muulla tavalla, joka ei jätä henkilöllisyyttä arvailun varaan. Sen jälkeen viestinviejä vaipuu horteeseen, ilmaantuu vastaanottajan uneen ja välittää viestinsä. Viesti voi olla minkäpituinen hyvänsä, ja vastaanottaja muistaa sen herätessään sanasta sanaan. Viestintä on yksisuuntaista. Vastaanottaja ei voi esittää kysymyksiä tai antaa tietoja, eikä viestinviejä voi saada mitään selville tarkkailemalla vastaanottajan unia.

Kun sanoma on toimitettu perille, viestinviejän mieli palaa välittömästi ruumiiseensa. Loitsun kestoaika on yhtä kuin aika, joka kuluu siihen, että viestinviejä saapuu vastaanottajan uneen ja välittää sanoman.

Jos vastaanottaja on hereillä loitsun langetushetkellä, viestinviejä voi valintansa mukaan joko herätä (jolloin loitsu päättyy) tai pysytellä horteessa, kunnes vastaanottaja nukahtaa. Tämän jälkeen hän voi saapua vastaanottajan uneen ja toimittaa sanoman perille normaaliin tapaan. Jos viestinviejää häiritään horteen aikana, hän herää ja loitsu päättyy.

Tällä loitsulla ei voida muodostaa yhteyttä olentoihin, jotka eivät nuku (tällaisiksi lasketaan esimerkiksi haltiat mutta ei puolihaltioita) tai näe unia.

Kun viestinviejä on horteessa, hän on tietämätön ympäristöstään ja ympärillään suoritettavista toimista. Hän on suojaton sekä ruumiillisesti että henkisesti (epäonnistuu kaikissa laistoheitoissaan).


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.