Tulitehoste

Muutanta

Taso

Brd 2, Tkr/Vel 2

Osatekijät

P, E, A

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Pitkä (400 j + 40 j/taso)

Kohde

Yksi tulenlähde, enintään 20 × 20 × 20 j:n kuutio

Kestoaika   

1n4+1 kierrosta, tai 1n4+1 kierrosta olentojen poistuttua savupilvestä; ks. teksti

Laistoheitto

Tahto mitätöi tai Sitkeys mitätöi; ks. teksti

Loitsunsieto

Pätee tai Ei päde; ks. teksti

Tulitehoste muuttaa jonkin tulen joko sokaisevaksi ilotulitukseksi tai paksuksi ja tukehduttavaksi savupilveksi.

Ilotulitus

Ilotulitus on kirkkaasti välähtävä monivärinen liekkipurkaus. Tämä vaikutus sokaisee kaikki olennot 120 jalan säteellä tulenlähteestä 1n4+1 kierrokseksi (Tahto mitätöi). Jotta loitsu vaikuttaisi, olennolla on oltava näkölinja tuleen. Loitsunsieto voi ehkäistä sokaistumisen.

Savupilvi

Tulesta tupruaa savua, joka muodostaa tukehduttavan savupilven. Pilvi on säteeltään 20 jalan leviämä, joka pysyy koossa 1 kierroksen langettajatasoa kohden. Pilven sisällä tai sen läpi on mahdotonta nähdä edes pimeänäön avulla. Kaikki pilvessä olijat saavat sakkoa –4 Voimakkuuteensa ja Ketteryyteensä (Sitkeys mitätöi). Nämä vaikutukset kestävät 1n4+1 kierrosta senkin jälkeen, kun pilvi hälvenee tai olento poistuu pilven alueelta. Loitsunsieto ei suojaa tältä vaikutukselta.

Ainesosatekijä

Loitsu käyttää yhtä tulenlähdettä, joka sammuu käytettäessä välittömästi. Tuli, joka ei mahdu 20 × 20 × 20 j:n kuution sisään, sammuu vain osittain. Taikatulet eivät sammu. Jos tulenlähteenä käytetään tulipohjaista olentoa, se kärsii 1 pisteen verran vaurioita langettajatasoa kohden.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.