Tulikilpi

Lietsonta [tuli tai kylmyys]

Taso

Aurinko 4, Tkr/Vel 4, Tuli 5   

Osatekijät

P, E, A/JK

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Oma olemus

Kohde

Langettaja

Kestoaika   

1 kierros/taso (P)

Tämä loitsu kietoo sinut liekkeihin ja tuottaa vaurioita olennoille, jotka hyökkäävät sinua vastaan lähitaistelussa. Liekit suojelevat sinua myös (valintasi mukaan) joko kylmyyspohjaisilta tai tulipohjaisilta hyökkäyksiltä.

Olento, joka iskee sinua jollakin ruumiinosallaan tai kädessään pitelemällään aseella, tuottaa normaalit vauriot mutta kärsii samalla 1n6 pistettä vaurioita +1 pisteen langettajatasoasi kohden (kuitenkin enintään +15). Nämä vauriot ovat joko kylmyysvaurioita (jos kilpi suojaa tulipohjaisilta hyökkäyksiltä) tai tulivaurioita (jos kilpi suojaa kylmyyspohjaisilta hyökkäyksiltä). Jos hyökkääjällä on loitsunsietoa, se pätee tätä vaikutusta vastaan. Ulottuma-aseilla hyökkäävät olennot eivät altistu näille vaurioille.

Kun langetat tämän loitsun, näyttää siltä kuin sytyttäisit itsesi tuleen, joskin liekit ovat hyvin hailakoita ja valaisevat vain puolet siitä alueesta, jonka normaali soihtu valaisee (eli vain 10 jalkaa). Liekkien väri arvotaan (kummankin värin mahdollisuus on 50 %): violetti tai sininen, jos langetat lämpimän kilven, ja sininen tai vihreä, jos käytät viileää kilpeä. Eri versioilla on seuraavat voimat:

Lämmin kilpi

Liekit tuntuvat kosketettaessa lämpimiltä. Kärsit vain puolet kylmyyspohjaisten hyökkäysten tuottamista vaurioista. Jos hyökkäys sallii Refleksi-laiston vaurioiden puolittamiseksi, et kärsi lainkaan vaurioita, jos onnistut laistossa.

Viileä kilpi

Liekit tuntuvat kosketettaessa viileiltä. Kärsit vain puolet tulipohjaisten hyökkäysten tuottamista vaurioista. Jos hyökkäys sallii Refleksi-laiston vaurioiden puolittamiseksi, et kärsi lainkaan vaurioita, jos onnistut laistossa.

Oppiloitsun ainesosatekijä

Lämmintä kilpeä varten hiven fosforia; viileää kilpeä varten joko yksi elävä tulikärpänen tai kiiltomato tai neljän kuolleen tulikärpäsen tai kiiltomadon takaruumiit.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.