Tenhovoima

Kiehdonta (lumous) [kielisidonnainen, mieleen kohdistuva, ääni]   

Taso

Brd 2, Pap 2

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

1 kierros                                                                     

Kantama

Keskipitkä (100 j + 10 j/taso)

Kohteet   

Mikä tahansa määrä olentoja

Kestoaika   

Enintään 1 tunti

Laistoheitto

Tahto mitätöi; ks. teksti

Loitsunsieto

Pätee                                                                     

Jos saat kiinnitettyä jonkin olentojoukon huomion, voit käyttää tätä loitsua näiden olentojen lumoamiseen. Loitsun langetus vaatii, että puhut tai laulat keskeytyksettä 1 täyden kierroksen ajan. Tämän jälkeen loitsun vaikutuksen alaiset olennot keskittävät kaiken huomionsa sinuun eivätkä havaitse, mitä muuta niiden ympärillä tapahtuu. Olentojen asenne sinua kohtaan on ystävällinen niin kauan kuin ne ovat loitsun vaikutuksen alaisia. Kaikki loitsun vaikutuspiirissä olevat olennot, jotka edustavat jotakin rotuusi tai uskontoosi epäystävällisesti suhtautuvaa rotua tai uskontoa, saavat hyvitystä +4 laistoheittoonsa.

Olento, jolla on vähintään 4 KN tai jonka Viisaus-arvo on vähintään 16, on loitsun vaikutuksen alaisenakin tietoinen ympäristöstään, ja sen asenteeksi katsotaan välinpitämätön. Se saa uuden laistoheiton, jos se havaitsee toimintaa, jota vastaan sillä on jotakin.

Vaikutus kestää niin kauan kuin puhut tai laulat, kuitenkin enintään 1 tunnin. Sanojesi tenhoamat olennot eivät suorita mitään toimintoja puheesi tai laulusi aikana eivätkä 1n3 kierrokseen sen jälkeenkään; silloin ne keskustelevat keskenään esityksesi aiheesta. Olentojen, jotka saapuvat loitsun alueelle esityksen aikana, on niin ikään onnistuttava laistossa tai ne joutuvat tenhotuiksi. Esityksesi päättyy (mutta 1n3 kierroksen viive pätee silti), jos keskittymisesi herpaantuu tai jos teet mitä tahansa muuta kuin puhut tai laulat.

Jos tenhoamatta jääneiden olentojen asenne sinua kohtaan on epäystävällinen tai vihamielinen, ne voivat suorittaa yhteisen Karisma-testin lakkauttaakseen loitsun pilkallisilla välihuudoilla. Tähän testiin lasketaan Karisma-hyvitys siltä olennolta, jolla on huutelijajoukon korkein Karisma-arvo; muut voivat suorittaa Karisma-testejä tämän olennon avustamiseksi. Välihuutelu lakkauttaa loitsun, jos olennon testin tulos voittaa sinun Karisma-testisi tuloksen. Yhtä loitsun käyttökertaa kohden sallitaan vain yksi tällainen lakkauttamisyritys.

Jos yhdenkin yleisön jäsenen kimppuun hyökätään tai hänen kohdistetaan jokin muu ilmiselvästi vihamielinen teko, loitsu päättyy ja tenhotut yleisön jäsenet muuttuvat välittömästi asenteeltaan epäystävällisiksi sinua kohtaan. Olennot, joilla on vähintään 4 KN tai joiden Viisaus-arvo on vähintään 16, muuttuvat asenteeltaan vihamielisiksi.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.