Taruntieto

Näentä

Taso

Brd 4, Tieto 7, Tkr/Vel 6   

Osatekijät

P, E, A, K

Langetusaika   

Ks. teksti                                                                      

Kantama

Oma olemus

Kohde

Langettaja                                                                     

Kestoaika   

Ks. teksti                                                                      

Taruntieto tuo mieleesi kertomuksia jostakusta merkkihenkilöstä tai jostakin paikasta, esineestä tai asiasta. Jos henkilö, esine tai asia on läsnä tai jos olet paikassa, josta etsit tietoa, langetusaika on vain 1n4×10 minuuttia. Jos sinulla on vain aiempaa, joskin yksityiskohtaista tietoa henkilöstä, paikasta, esineestä tai asiasta, langetusaika on 1n10 päivää ja saamasi tieto on epätäydellisempää ja pintapuolisempaa (joskin se auttaa usein henkilön, paikan, esineen tai asian löytämisessä ja mahdollistaa siten paremman tuloksen taruntiedossa seuraavalla kerralla). Jos tiedät ennestään vain huhuja, langetusaika on 2n6 viikkoa ja saamasi tieto on hataraa ja epätäydellistä (joskin se johtaa sinut usein tarkemman tiedon jäljille ja mahdollistaa siten paremman tuloksen taruntiedossa seuraavalla kerralla).

Langetuksen aikana voit suorittaa vain arkisia perustehtäviä: syödä, nukkua jne. Kun langetus on saatettu loppuun, loitsu tuo mieleesi henkilöä, paikkaa, esinettä tai asiaa koskevia tarinoita, sikäli kuin sellaisia on. Nämä voivat olla tunnettuja tarinoita, aikojen saatossa unohtuneita taruja tai jopa seikkoja, jotka eivät ole koskaan olleet yleisessä tiedossa. Jos henkilö, paikka, esine tai asia ei ole niin tärkeä, että siitä olisi kerrottu tarinoita, et saa siitä lainkaan tietoa. Nyrkkisääntö on, että "tarumaisia" ovat vähintään 11. tason hahmot, olennot joiden kanssa he ovat kamppailleet, heidän käyttämänsä voimalliset taikaesineet sekä paikat, joissa he ovat suorittaneet suurimmat urotekonsa.

Ainesosatekijä

250 kr:n arvosta suitsuketta.

Kanavoija

Neljä kapeaa norsunluunpalaa (kukin arvoltaan 50 kr), jotka on koottu suorakulmioksi.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.