Taivaskävely

Muutanta [ilma]

Taso

Dru 4, Ilma 4, Pap 4

Osatekijät

P, E, JK

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Kosketus                                                                      

Kohde

Kosketettu olento (Suunnaton tai sitä pienempi)   

Kestoaika

10 min/taso

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Pätee (vaaraton)

Loitsittu voi kulkea ilmassa niin kuin kovalla maalla. Ylöspäin liikkuminen on kuin kävelisi ylämäkeen. Taivaskävelijä voi liikkua ylös tai alas enintään 45 asteen kulmassa puolella normaalista nopeudestaan.

Navakka tuuli (vähintään 21 virstaa tunnissa) voi viedä loitsitun mukanaan tai pidätellä häntä paikoillaan. Tuuli kuljettaa taivaskävelijää joka kierroksella hänen vuoronsa lopussa 5 jalkaa jokaisesta 5 virstasta tuulennopeutta tunnissa. Jos tuulet ovat poikkeuksellisen voimakkaita tai pyörteileviä, olento voi kärsiä muitakin haittoja, esimerkiksi menettää liikkeidensä hallinnan tai kärsiä vaurioita.

Jos loitsun kestoaika päättyy loitsitun ollessa yhä ilmassa, taika haihtuu hitaasti. Loitsittu leijuu alaspäin 60 jalkaa kierroksessa 1n6 kierroksen ajan. Jos hän ehtii saapua maan pinnalle siinä ajassa, hän laskeutuu turvallisesti. Jos ei ehdi, hän putoaa loput matkasta ja kärsii jokaisesta putoamastaan 10 jalasta 1n6 pistettä vaurioita. Koska loitsun rauetus vastaa käytännössä loitsun päättymistä, loitsittu laskeutuu tällä tavoin silloinkin, kun taivaskävely­-loitsu rauetetaan, mutta ei silloin, kun se mitätöityy taianestokentässä.

Voit langettaa taivaskävelyn ratsuun ja ratsastaa sillä ilman halki, jos ratsu on erikseen koulutettu tähän tehtävään. Koulutus (lasketaan tempuksi; ks. Eläintenkäsittely-taito) vaatii yhden viikon työn ja onnistuneen Eläintenkäsittely-testin (VA 25).


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.