Sateenkaarikuvio

Harhanta (kirjokuvio) [mieleen kohdistuva]

Taso

Brd 4, Tkr/Vel 4

Osatekijät

P (vain Brd), E, A, K; ks. teksti

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Keskipitkä (100 j + 10 j/taso)

Ilmiö

Värikkäitä valoja säteeltään 20 j:n leviämällä   

Kestoaika   

Keskittyminen +1 kierros/taso (P)

Laistoheitto

Tahto mitätöi

Loitsunsieto

Pätee                                                                        

Luot sateenkaaren väreissä hehkuvan, muuttuvaisen värikuvion, joka haltioittaa alueellaan olijoita. Sateenkaarikuvio voi haltioittaa enintään 24 kestonopan edestä olentoja. Loitsu vaikuttaa ensiksi niihin olentoihin, joilla on vähiten kestonoppia. Jos kahdella tai useammalla olennolla on yhtä paljon kestonoppia, loitsu vaikuttaa ensiksi siihen, joka on lähimpänä loitsun alkupistettä. Vaikutukselle altistuva olento, joka epäonnistuu Tahto-laistossa, muuttuu haltioituneeksi.

Voit liikuttaa sateenkaarikuviota yksinkertaisella eleellä (ilmaistoiminto) enintään 30 jalkaa kierrosta kohden (tällöin liikutat loitsun alkupistettä). Kaikki haltioituneet olennot seuraavat liikkuvaa kuviota ja yrittävät päästä sen alueelle tai pysytellä siellä. Haltioituneet olennot, joita pidellään paikoillaan tai jotka viedään pois kuvion alueelta, yrittävät silti seurata sitä. Jos kuvio johdattaa loitsittunsa vaaralliselle alueelle, kukin niistä saa uuden laiston. Jos kuvio poistuu kokonaan näkyvistä, olennot, jotka eivät voi nähdä sitä, eivät ole enää sen vaikutuksen alaisia.

Loitsu ei vaikuta näkökyvyttömiin olentoihin.

Puheosatekijä

Velhojen ja taikurien ei tarvitse tuottaa ääntä langettaakseen tämän loitsun, mutta bardien on laulettava, soitettava tai lausuttava jokin runo loitsun puheosatekijänä.

Ainesosatekijä

Palanen loisteainetta.

Kanavoija

Kristallihila.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.