Ruostekoura

Muutanta

Taso

Dru 4

Osatekijät

P, E, JK

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Kosketus                                                                      

Kohde

Yksi taikuudeton rautapitoinen esine (tai esineen osa 3 j3:n alueelta kosketetusta kohdasta) tai yksi rautapitoinen olento

Kestoaika   

Ks. teksti                                                                      

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Ei päde                                                                         

Mikä tahansa koskettamasi rauta- tai rautalejeerinkiesine muuttuu silmänräpäyksessä ruostuneeksi, syöpyneeksi ja arvottomaksi – käytännössä tuhoutuu. Jos esine on niin suuri, ettei se mahdu 3 j3:n tilaan, esineestä ruostuu ja tuhoutuu vain 3 j3:n verran. Metallista valmistetut taikaesineet ovat immuuneja tälle loitsulle.

Voit käyttää ruostekouraa myös taistelussa, jos onnistut lähitaistelu­kosketushyökkäyksessä vihollistasi vastaan. Tällä tavoin käytettynä ruostekoura pienentää metallihaarniskan avulla korotettua panssariluokkaa silmänräpäyksessä 1n6:lla (kuitenkin enintään sen verran kuin kyseinen haarniska korottaa panssariluokkaa).

Vihollisen käyttelemiin aseisiin on vaikeampi tarttua kuin haarniskoihin. Sinun on onnistuttava lähitaistelukosketushyök­käyksessä asetta vastaan (aseen panssariluokka on yhtä kuin 10 + aseen kokomuunnin + asetta pitelevän olennon Ketteryys-muunnin; kokomuuntimista ks. myös Aseen koko osiossa Aseet). Jos osut tällä tavoin metalliaseeseen, se tuhoutuu.

Huomautus: Vihollisen aseen iskeminen altistaa sinut vapaahyökkäykselle. Lisäksi sinun on kosketettava asetta eikä aseen sinua.

Jokaisesta onnistuneesta hyökkäyksestä rautapitoista olentoa vastaan ruostekoura tuottaa silmänräpäyksessä 3n6 pistettä vaurioita +1 pisteen langettajatasoa kohden (kuitenkin enintään +15). Loitsu kestää 1 kierroksen langettajatasoa kohden, ja voit suorittaa yhden lähitaistelukosketushyökkäyksen kierroksessa.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.