Piilokirstu

Loihdinta (esiinloihdinta)

Taso

Tkr/Vel 5

Osatekijät

P, E, K

Langetusaika   

10 minuuttia

Kantama

Ks. teksti                                                                      

Kohde

Yksi arkku ja enintään 1 j3 tavaraa/taso   

Kestoaika   

60 päivää tai kunnes laukaistaan

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Ei päde                                                                         

Kun langetat tämän loitsun, voit piilottaa erikoisvalmisteisen arkun Eetterisfääriin enintään 60 päiväksi ja noutaa sen sieltä takaisin milloin tahansa. Arkku voi sisältää enintään 1 kuutiojalan verran tavaraa langettajatasoasi kohden (riippumatta arkun varsinaisesta koosta, joka on noin 3 × 2 × 2 jalkaa). Jos arkussa on yksikin elollinen olento, loitsulla on 75 %:n mahdollisuus epäonnistua. Kun arkku on piilotettuna, voit noutaa sen takaisin keskittymällä (perustoiminto), jolloin se ilmestyy viereesi.

Arkun on oltava poikkeuksellisen taidokasta ja kallista työtä – mestarikäsityöläisten varta vasten valmistama. Sen hinta on aina vähintään 5 000 kr. Kun se on valmis, sinun on tehtävä siitä pienoismalli, joka on valmistettu täsmälleen samoista aineksista ja on pienintä piirtoa myöten samanlainen kuin alkuperäiskappale. (Pienoismalli maksaa 50 kr.) Sinulla voi olla vain yksi tällainen arkkupari kerrallaan – et voi hankkia useampia edes toivomus-loitsulla. Arkut ovat taikuudettomia, ja ne voidaan varustaa lukoilla, suojaloitsuilla jne. aivan kuten mikä tahansa tavallinen arkku.

Kun haluat piilottaa arkun, langetat piilokirstu-loitsun ja kosketat samalla sekä arkkua että pienoismallia. Tällöin arkku katoaa Eetterisfääriin. Kutsut arkun takaisin pienoismallin avulla. 60 päivän jälkeen on päivä päivältä 5 %:lla kasvava mahdollisuus, että arkku katoaa eikä sitä saada enää takaisin. Jos pienoismalli katoaa tai tuhotaan, isoa arkkua ei voida kutsua takaisin millään keinoin, ei edes toivomus-loitsulla, joskin sitä voidaan lähteä etsimään Eetterisfääristä.

Arkussa olevat elolliset olennot syövät, nukkuvat ja ikääntyvät normaalisti ja kuolevat, jos niiltä loppuu ruoka, ilma, vesi tai jokin muu elämisen edellytys.

Kanavoija

Arkku ja sen pienoisjäljennös.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.