Paha katse

Mananta [paha]

Taso

Brd 6, Tkr/Vel 6

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Lyhyt (25 j + 5 j/2 tasoa)

Kohde

Yksi elollinen olento

Kestoaika   

1 kierros/kolme tasoa; ks. teksti   

Laistoheitto

Sitkeys mitätöi

Loitsunsieto

Pätee                                                                        

Voit ottaa kullakin kierroksella kohteeksesi yhden elollisen olennon ja iskeä sitä pahuudella. Tällä hyökkäyksellä voi olla enintään kolme vaikutusta, jotka määräytyvät kohteen kestonoppamäärän mukaan.

KN

Vaikutus

10 tai yli   

Heikkovointinen

5–9

Pakokauhuinen, heikkovointinen

4 tai alle

Koomassa, pakokauhuinen, heikkovointinen   

Vaikutukset ovat kasautuvia ja samanaikaisia.

Heikkovointinen

Loitsitun olo muuttuu äkisti tuskaiseksi ja kuumeiseksi. Heikkovointinen olento saa sakkoa –2 kaikkiin hyökkäysheittoihinsa, asevaurioheittoihinsa ja laistoheittoihinsa, samoin taitotesteihinsä ja kykytesteihinsä. Tämän loitsun vaikutuksen alainen olento pysyy heikkovointisena 10 minuuttia langettajatasoa kohden. Vaikutusta ei voida mitätöidä taudinkarkotus- tai terveytys-loitsulla, mutta kirouksen purku tehoaa siihen.

Pakokauhuinen

Loitsittu muuttuu pakokauhuiseksi 1n4 kierroksen ajaksi. Pakokauhun päättymisen jälkeenkin olento on säikähtänyt 10 minuuttia langettajatasoa kohden, ja jos se palaa tuona aikana näköpiiriisi, se muuttuu jälleen pakokauhuiseksi. Tämä on pelkovaikutus.

Koomassa

Loitsittu vajoaa syvään koomaan 10 minuutiksi langettajatasoa kohden. Tuona aikana sitä ei voida herättää muulla keinoin kuin rauettamalla tämä loitsu. Kyseessä ei ole nukutusvaikutus, joten haltiat eivät ole immuuneja sille.

Loitsu kestää 1 kierroksen kolmea langettajatasoa kohden. Sinun on käytettävä liikkumistoiminto jokaisella ensimmäisen kierroksen jälkeisellä kierroksella, kun haluat ottaa jonkin vihollisen kohteeksesi.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.