Okaseinämä

Loihdinta (luonti)

Taso

Dru 5, Kasvit 5

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Keskipitkä (100 j + 10 j/taso)

Ilmiö

Okapensasseinämä, jonka koko on enintään yksi 10 × 10 × 10 j:n kuutio/taso (M)

Kestoaika

10 min/taso (P)

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Ei päde                                                                         

Okaseinämä-loitsu luo erittäin sitkeän, taipuisan ja tiheän pensasseinämän, jossa on ihmisen sormen pituisia neulanteräviä okaita. Kaikki olennot, jotka yrittävät tunkeutua okaseinämän sisään tai sen läpi, kärsivät joka kierroksella viiltovaurioita yhteensä 25 miinus olennon PL. Panssariluokkaan ei tällöin lasketa olennon mahdollisia Ketteryys- tai väistelyhyvityksiä. (Olennot, joiden panssariluokka on vähintään 25 ilman Ketteryys- ja väistelyhyvityksiäkin, eivät kärsi vaurioita joutuessaan kosketuksiin seinämän kanssa.)

Voit tehdä seinämästä ohuimmillaan 5 jalan paksuisen, jolloin voit luoda 10 × 10 × 5 jalan kokoisia seinämänkaistaleita yhteensä kaksi kertaa langettajatasosi verran. Ohentamisella ei ole vaikutusta okaiden tuottamiin vaurioihin, mutta jos mikä tahansa olento yrittää murtautua ohennetun seinämän läpi, tähän kuluva aika vähenee samassa suhteessa kuin seinämän paksuus.

Olennot voivat työntyä seinämän läpi onnistumalla täyskierros­toimintona suoritetussa Voimakkuus-testissä. Jokaisesta 5 pisteestä, joilla testin tulos ylittää 20:n, olento pääsee etenemään 5 jalkaa (kuitenkin enintään normaalin perusnopeutensa maalla). Okaseinämän läpi liikkuminen tai liikkumisen yrittäminen tuottaa tietenkin vaurioita yllä kuvatulla tavalla. Seinämän sisällä oleva olento voi halutessaan lakata liikkumasta välttyäkseen enemmiltä vaurioilta.

Kaikki loitsun alueella langetushetkellä olevat olennot kärsivät vaurioita niin kuin olisivat liikkuneet seinämän sisään, ja ne jäävät seinämän sisälle jumiin. Pois päästäkseen olentojen on joko työnnyttävä seinämän läpi tai odotettava loitsun päättymistä. Olennot, joilla on kyky kulkea umpeen kasvaneiden alueiden läpi esteittä, voivat kulkea okaseinämän läpi normaalinopeudellaan ja vaurioita kärsimättä.

Okaseinämä voidaan murtaa teräasein hakkaamalla, joskin hitaasti. Hakkaaminen tekee seinämään 1 jalan syvyisen turvallisesti kuljettavan aukon jokaista työhön käytettyä 10:tä minuuttia kohden. Normaali tuli ei voi vahingoittaa seinämää, mutta taikatuli polttaa sen pois 10 minuutissa.

Ulkomuodostaan huolimatta okaseinämä ei todellisuudessa ole elävä kasvi, joten kasveihin vaikuttavat loitsut eivät vaikuta siihen.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.