Loukkujen ja
ansakuoppien
paljastus

Näentä

Taso

Dru 1, Sam 1

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

60 j

Alue

Keilanmuotoinen huoku

Kestoaika   

Keskittyminen, enintään 10 min/taso (P)   

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Ei päde                                                                         

Havaitset yksinkertaiset ansakuopat, loukut, jalkanarut ja muut luonnonaineksista rakennetut mekaaniset ansat. Loitsu ei havaitse monimutkaisia ansoja, kuten mekaanisella lattialuukulla peitettyjä kuoppia.

Loukkujen ja ansakuoppien paljastus havaitsee myös eräitä luonnon aiheuttamia vaaroja, kuten juoksuhiekan (verrattavissa jalkanaruun), vajoamat ja sortumat (verrattavissa ansakuoppaan) ja huterat luonnonkiviseinät (verrattavissa loukkuun). Se ei havaitse muita mahdollisesti vaarallisia olosuhteita, kuten vuorovesiä tai myrkkykasveja. Se ei myöskään havaitse taika-ansoja (paitsi ne, jotka toimivat jalkanarun, ansakuopan tai loukun periaatteella; ks. jalkanaru-loitsu) eikä mekanismiltaan monimutkaisia tai vaarattomiksi tai toimimattomiksi tehtyjä ansoja.

Saat sitä enemmän tietoa, mitä kauemmin tutkit jotakin aluetta.

1. kierros

Saat selville, onko alueella vaaroja.

2. kierros

Saat selville vaarojen lukumäärän ja kunkin vaaran sijainnin. Jos jokin vaara ei ole näkölinjallasi, saat selville sen suunnan mutta et sen tarkkaa sijaintia.

Jokainen lisäkierros

Saat selville yhden tarkemmin tutkimasi vaaran tyypin ja laukaisukeinon.

Voit etsiä loukkuja ja ansakuoppia uudelta alueelta joka kierroksella. Loitsu voi läpäistä esteitä, mutta 1 jalka kiveä, 1 tuuma tavanomaista metallia, ohutkin lyijykerros tai 3 jalkaa puuta tai maata pysäyttää sen.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.