Kylmä metalli

Muutanta [kylmyys]

Taso

Dru 2

Osatekijät

P, E, JK

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Lyhyt (25 j + 5 j/2 tasoa)

Kohde

Metallivarusteet yhdeltä olennolta/kaksi tasoa, kaikkien olentojen on oltava 30 j:n säteellä toisistaan; tai 25 n:n edestä metallia/taso, kaiken metallin on sijaittava halkaisijaltaan 30 j:n alueella

Kestoaika

7 kierrosta

Laistoheitto

Tahto mitätöi (esine)

Loitsunsieto

Pätee (esine)

Kylmä metalli muuttaa metallia äärimmäisen kylmäksi. Taikuudeton metalli, joka ei ole minkään olennon hallussa, ei saa laistoheittoa. Taikametalli saa tätä loitsua vastaan laistoheiton. Olentojen hallussa olevat esineet käyttävät haltijansa laistoheittohyvitystä, paitsi jos niiden oma hyvitys on suurempi.

Jos loitsu jäädyttää jonkin olennon varusteet, olento kärsii kylmyysvaurioita. Se kärsii täydet vauriot, jos sillä on metallihaarniska tai jos se pitää yllään, käsissään tai kantamuksissaan tai muutoin koskettaa metallimäärää, joka painaa vähintään viidesosan olennon omasta painosta. Olento kärsii pienimmät mahdolliset vauriot (1 pisteen tai 2 pistettä; ks. taulukko), jos sillä ei ole yllään metallihaarniskaa ja jos sen kantama metallimäärä painaa alle viidesosan olennon omasta painosta.

Loitsun ensimmäisellä kierroksella metalli muuttuu kylmäksi ja epämiellyttäväksi koskettaa mutta ei tuota vaurioita. Loitsulla on tämä sama vaikutus myös kestoaikansa viimeisellä kierroksella. Toisella (ja myös toiseksi viimeisellä) kierroksella jäätävä kylmyys tuottaa kipua ja vaurioita. Kolmannella, neljännellä ja viidennellä kierroksella metalli on polttavan kylmää ja tuottaa vielä enemmän vaurioita, kuten alla olevasta taulukosta näkyy.

Kierros   

Metallin lämpötila   

Vauriot

1

Kylmä

Ei mitään

2

Jääkylmä

1n4 pistettä

3–5

Polttavan kylmä

2n4 pistettä   

6

Jääkylmä

1n4 pistettä

7

Kylmä

Ei mitään

Mikä tahansa samalla kierroksella kärsitty kuumuus, joka on kyllin voimakasta tuottaakseen olennolle vaurioita, mitätöi loitsun tuottamat kylmyysvauriot periaatteella vauriopiste vauriopisteestä (ja loitsun tuottamilla vaurioilla voidaan puolestaan mitätöidä kuumuus­vaurioita). Veden alla kylmä metalli ei tuota vaurioita, mutta vaikutuksen alaisen metallin ympärille muodostuu välittömästi jäätä, mikä tekee metallista kelluvampaa.

Kylmä metalli torjuu ja rauettaa kuuman metallin.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.