Kuuma metalli

Muutanta [tuli]

Taso

Aurinko 2, Dru 2

Osatekijät

P, E, JK

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Lyhyt (25 j + 5 j/2 tasoa)

Kohde

Metallivarusteet yhdeltä olennolta/kaksi tasoa, kaikkien olentojen on sijaittava 30 j:n säteellä toisistaan; tai 25 n:n edestä metallia/taso, kaiken metallin on sijaittava halkaisijaltaan 30 j:n ympyrän alueella

Kestoaika   

7 kierrosta

Laistoheitto

Tahto mitätöi (esine)

Loitsunsieto

Pätee (esine)

Kuuma metalli muuttaa metallia tulikuumaksi. Taikuudeton metalli, joka ei ole minkään olennon hallussa, ei saa laistoheittoa. Taikametalli saa tätä loitsua vastaan laistoheiton. Olentojen hallussa olevat esineet käyttävät haltijansa laistoheittohyvitystä, paitsi jos niiden oma hyvitys on suurempi.

Jos loitsu kuumentaa jonkin olennon varusteet, olento kärsii tulivaurioita. Se kärsii täydet vauriot, jos sillä on metallihaarniska tai jos se pitää käsissään tai kantamuksissaan tai muutoin koskettaa metallimäärää, joka painaa vähintään viidesosan olennon omasta painosta. Olento kärsii vain pienimmät mahdolliset vauriot (1 pisteen tai 2 pistettä; ks. taulukko), jos sillä ei ole metallihaarniskaa ja jos sen kantama metallimäärä painaa alle viidesosan olennon omasta painosta.

Loitsun ensimmäisellä kierroksella metalli muuttuu lämpimäksi ja epämiellyttäväksi koskettaa mutta ei tuota vielä vaurioita. Loitsulla on tämä sama vaikutus myös kestoaikansa viimeisellä kierroksella. Toisella (ja myös toiseksi viimeisellä) kierroksella voimakas kuumuus tuottaa kipua ja vaurioita. Kolmannella, neljännellä ja viidennellä kierroksella metalli on tulikuumaa ja tuottaa vielä enemmän vaurioita, kuten alla olevasta taulukosta näkyy.

Kierros   

Metallin lämpötila   

Vauriot

1

Lämmin

Ei vaurioita

2

Kuuma

1n4 pistettä

3–5

Tulikuuma

2n4 pistettä   

6

Kuuma

1n4 pistettä

7

Lämmin

Ei vaurioita

Mikä tahansa kylmyys, joka on kyllin ankaraa tuottaakseen olennolle vaurioita, mitätöi loitsun tuottamat tulivauriot periaatteella vauriopiste vauriopisteestä (ja loitsun tuottamilla vaurioilla voidaan puolestaan mitätöidä kylmyysvaurioita). Jos kuuma metalli langetetaan veden alla, se tuottaa puolet yllä ilmoitetuista vaurioista ja keittää metallia ympäröivän veden.

Kuuma metalli torjuu ja rauettaa kylmän metallin.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.