Kuolleista nostatus

Loihdinta (parannus)

Taso

Pap 5

Osatekijät

P, E, A, JK

Langetusaika   

1 minuutti                                                                   

Kantama

Kosketus

Kohde

Kosketettu kuollut olento   

Kestoaika   

Silmänräpäyksellinen

Laistoheitto

Ei ole; ks. teksti

Loitsunsieto

Pätee (vaaraton)

Herätät eloon yhden kuolleen olennon. Voit nostattaa kuolleista vain sellaisen olennon, joka on ollut kuolleena enintään yhden päivän langettajatasoasi kohden. Lisäksi loitsitun sielun on oltava vapaa ja halukas palaamaan. Jos loitsitun sielu ei halua palata, loitsu ei toimi. Palaamaan halukas loitsittu ei saa laistoheittoa.

Kuolleista palaaminen on kova koettelemus: loitsittu menettää nostatettaessa yhden tason (tai kestonopan) aivan kuin se olisi menettänyt yhden tason tai kestonopan jollekin energiaa riistävälle olennolle. Jos loitsittu on 1. tasolla, se menettää tason sijasta 2 pistettä Ruumiinkunnostaan (jos sen Ruk olisi tämän jälkeen 0 tai vähemmän, sitä ei voida nostattaa kuolleista). Tätä tason, kestonopan tai Ruumiinkunnon menetystä ei voida korjata millään keinoin.

Olennolla, jolla oli kuollessaan loitsuja alustettuina, on 50 %:n mahdollisuus menettää nostatuksen yhteydessä kukin alustamansa loitsu, minkä lisäksi olento menettää kaikki tasonlaskun mahdollisesti viemät loitsunsa. Loitsuja langettavalla olennolla, joka ei alusta loitsujaan (esimerkiksi taikurilla), on 50 %:n mahdollisuus menettää kukin päivittäisen kiintiönsä loitsupaikka niin kuin se olisi käytetty jonkin loitsun langettamiseen, minkä lisäksi olento menettää kaikki tasonlaskun viemät loitsupaikkansa.

Nostatetulla olennolla on kestopisteitä sama määrä kuin sillä on nostatuksen jälkeen tasoja tai kestonoppia. Kaikki kykyarvot, jotka ovat huvenneet 0:aan, kohoavat 1:een. Normaalit myrkyt ja normaalit taudit paranevat kuolleista nostattamisen yhteydessä, mutta taikakeinoin aiheutetut taudit ja kiroukset eivät kumoudu. Vaikka loitsu kurookin umpeen kuolettavat haavat ja korjaa useimmantyyppiset kuolettavat vauriot, nostatettavan olennon ruumiin on oltava silti yhtenä kappaleena. Muussa tapauksessa puuttuvat ruumiinosat jäävät puuttumaan henkiinherättämisen jälkeenkin. Tämä loitsu ei vaikuta kuolleen olennon varusteisiin tai omaisuuteen millään tavoin.

Kuolleista nostatus ei voi palauttaa eläväksi olentoa, joka on muutettu epäkuolleeksi tai tapettu surmavaikutuksella. Myöskään elementaaleja, rakentoja, vierasolioita tai tuhottuja epäkuolleita ei voida nostattaa kuolleista. Loitsu ei voi herättää henkiin olentoa, joka on kuollut vanhuuteen.

Ainesosatekijä

Vähintään 5 000 kr:n arvosta timantteja.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.