Johdatettu ukkonen

Lietsonta [sähkö]

Taso

Dru 3

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

1 kierros                                                                     

Kantama

Keskipitkä (100 j + 10 j/taso)

Ilmiö

Yksi tai useampia 30 j korkeita, pystysuoria salamajuovia

Kestoaika   

1 min/taso

Laistoheitto

Refleksi puolittaa

Loitsunsieto

Pätee                                                                        

Voit johdattaa heti langetusajan päätyttyä (ja sen jälkeen enintään kerran kierroksessa) ylhäältä 5 jalan levyisen, 30 jalan korkuisen ja pystysuoran salaman, joka tuottaa 3n6 pistettä sähkövaurioita. Salama iskee pystysuoraan alaspäin mitä tahansa valitsemaasi kohderuutua, joka on loitsun kantamalla (mitattuna kulloisestakin olinpaikastasi). Kaikki kohderuudussa tai salaman reitillä olevat olennot kärsivät loitsun vaikutukset.

Salamaa ei tarvitse johdattaa välittömästi, vaan voit suorittaa sitä ennen muita toimintoja, jopa langettaa muita loitsuja. Voit kuitenkin johdattaa yhden salaman millä tahansa ensimmäisen kierroksen jälkeisellä kierroksella perustoimintona (kunhan keskityt loitsuun). Voit johdattaa salamoita yhteensä langettajatasosi verran (kuitenkin enintään 10 salamaa).

Jos olet ulkoilmassa ja olosuhteet ovat otolliset ukkosmyrskylle – sadekuuro, pilvistä ja tuulista, pilvistä ja kuumaa tai peräti pyörremyrsky (tämä kattaa myös džinnien ja kooltaan vähintään Isojen ilmaelementaalien muodostamat tuulenpyörteet) –, kukin salama tuottaa 3n6 pisteen sijasta 3n10 pistettä sähkövaurioita.

Loitsu toimii myös sisätiloissa ja maan alla mutta ei veden alla.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.