Harhakirjoitus

Harhanta (houre) [mieleen kohdistuva]

Taso

Brd 3, Tkr/Vel 3

Osatekijät

P, E, A

Langetusaika   

1 minuutti tai pitempi; ks. teksti

Kantama

Kosketus

Kohde

Yksi kosketettu esine, joka painaa enintään 10 n            

Kestoaika   

Yksi päivä/taso (P)

Laistoheitto

Tahto mitätöi; ks. teksti

Loitsunsieto

Pätee

Kun kirjoitat ohjeen, viestin tai muuta tietoa pergamentille, paperille tai mille tahansa sopivalle kirjoitusalustalle, harhakirjoitus saa sen näyttämään joltakin vieraskieliseltä kirjoitukselta tai taika­kirjoituk­selta. Vain olennot, jotka mainitset erikseen langetushetkellä, pystyvät lukemaan kirjoituksen; kukaan muu ei voi ymmärtää sitä, joskin harhaajavelhot tunnistavat sen harhakirjoitukseksi.

Mikä tahansa langetushetkellä mainitsematta jätetty olento, joka yrittää lukea kirjoituksen, laukaisee voimakkaan harhavaikutuksen ja joutuu suorittamaan laistoheiton. Jos laistoheitto onnistuu, olento voi kääntää katseensa kirjoituksesta ja tuntee vain lievää huimausta. Jos laisto epäonnistuu, olento tottelee käskyä, jonka olet kätkenyt kirjoituksen lomaan harhakirjoitus-loitsun langetushetkellä. Käskyn vaikutus kestää vain 30 minuuttia. Tyypillisiä käskyjä ovat "sulje kirja ja poistu", "unohda koko kirjan olemassaolo" jne. Jos harhakirjoitus onnistutaan rauettamaan taikuuden rauetuksella, kirjoitus ja siihen piilotettu käsky katoavat kokonaan. Kätketty kirjoitus voidaan lukea tosinäkö-loitsun ja taianluku- tai kieltenymmärrys-loitsun yhdistelmällä.

Langetusaika riippuu siitä, miten pitkän viestin haluat kirjoittaa, mutta se on aina vähintään 1 minuutti.

Ainesosatekijä

Lyijypohjaista mustetta (hinta vähintään 50 kr).


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.