Höyhenenkeveys

Muutanta

Taso

Brd 1, Tkr/Vel 1

Osatekijät

P

Langetusaika   

1 välitön toiminto

Kantama

Lyhyt (25 j + 5 j/2 tasoa)

Kohteet   

Yksi Keskikokoinen tai sitä pienempi, vapaassa   
pudotuksessa oleva esine tai olento/taso; kaikkien      
kohteiden on oltava 20 j:n säteellä toisistaan

Kestoaika

Alastuloon asti tai 1 kierros/taso

Laistoheitto

Tahto mitätöi (vaaraton) tai Tahto mitätöi (esine)

Loitsunsieto

Pätee (esine)

Loitsun vaikutuksen alaiset esineet ja olennot putoavat tavallista hitaammin. Höyhenenkeveys hidastaa kohteiden putoamisnopeuden välittömästi 60 jalkaan kierrosta kohden (mikä vastaa muutaman jalan pudotuksen loppunopeutta), joten loitsitut eivät kärsi lainkaan vaurioita, jos loitsu on voimassa vielä alastulohetkelläkin. Jos loitsun kestoaika päättyy kesken pudotuksen, kohteet alkavat jälleen pudota normaalilla nopeudella.

Loitsu vaikuttaa yhteen tai useampaan Keskikokoiseen tai sitä pienempään esineeseen tai olentoon (mukaan lukien olentojen kantamuksiin kunkin olennon enimmäistaakkaan asti), tai vastaavaan määrään suurempia kohteita: Iso olento tai esine lasketaan kahdeksi Keskikokoiseksi olennoksi tai esineeksi, Valtava olento tai esine kahdeksi Isoksi jne.

Voit langettaa tämän loitsun yhdellä lausahduksella, joten ehdit pelastautua aina silloinkin, kun putoat odottamatta. Loitsun langetus on välitön toiminto, minkä ansiosta voit langettaa loitsun muulloinkin kuin omalla vuorollasi.

Tällä loitsulla ei ole vaikutusta kantama-aseiden liikkeisiin, elleivät ne putoa huomattavan korkealta. Jos loitsu langetetaan putoavaan esineeseen, esine tuottaa puolet painonsa mukaisista normaaleista vaurioista eikä pudotuksen pituus kasvata vaurioiden määrää.

Höyhenenkeveys tehoaa vain vapaassa pudotuksessa oleviin kohteisiin. Se ei vaikuta miekaniskuihin eikä rynnäköiviin tai lentäviin olentoihin.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.