Häpäisy

Lietsonta [paha]

Taso

Pahuus 2, Pap 2

Osatekijät

P, E, A, JK

Langetusaika   

perustoiminto

Kantama

Lyhyt (25 j + 5 j/2 tasoa)                                             

Alue

Säteeltään 20 j:n huoku

Kestoaika

2 tuntia/taso

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Pätee

Tämä loitsu täyttää alueensa negatiivisella energialla. Jokaiseen loitsun alueella suoritettuun Karisma-testiin epäkuolleiden käännyttämiseksi lasketaan epäpyhyyssakkoa –3, ja jokainen alueelle astuva epäkuollut olento saa epäpyhyyshyvitystä +1 hyökkäysheittoihinsa, vaurio­heittoi­hinsa ja laistoheittoihinsa. Epäkuollut olento, joka luodaan tai loihditaan esiin loitsun alueelle, saa +1 kestopistettä kestonoppaansa kohden.

Jos häpäistyllä alueella on alttari, pyhäkkö tai muu pysyväis­rakennelma, joka on omistettu langettajan jumaluudelle tai hänen kanssaan samaa hengenlaatua olevalle korkeammalle voimalle, yllä mainitut muuntimet kaksinkertaistuvat (epäpyhyyssakkoa –6 käännytystesteihin, epäpyhyyshyvitystä +2 ja +2 kestopistettä alueella oleville epäkuolleille).

Lisäksi kaikki, jotka langettavat alueella vainajien elävöityksen, voivat luoda enintään kaksi kertaa normaalin määrän epäkuolleita (eli 4 KN langettajatasoa kohden eikä 2 KN langettajatasoa kohden).

Jos alueella on jonkin muun kuin langettajan oman jumaluuden, jumaliston tai korkeamman voiman alttari, pyhäkkö tai muu pysyväisrakennelma, häpäisy-loitsu kiroaa alueen ja katkaisee sen yhteyden mainittuun jumaluuteen tai voimaan. Jos loitsua käytetään tähän toissijaiseen tarkoitukseensa, se ei tuota yllä mainittuja epäkuolleisiin liittyviä hyvityksiä ja sakkoja.

Häpäisy torjuu ja rauettaa pyhityksen.

Ainesosatekijä

Pullollinen epäpyhää vettä ja 25 kr:n arvosta (5 naulaa) hopeapölyä, jotka molemmat on leviteltävä loitsun alueelle.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.