Häilyovi

Loihdinta (luonti)

Taso

Matkaaminen 8, Tkr/Vel 7

Osatekijät

P

Langetusaika   

perustoiminto

Kantama

0 j

Ilmiö

Eteerinen käytävä, jonka pinta-ala on 5 × 8 j             
ja pituus 10 j + 5 j/kolme tasoa

Kestoaika

Yksi käyttökerta/kaksi tasoa

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Ei päde

Tämä loitsu voi luoda eteerisen käytävän puu-, tiili- tai kiviseinän läpi mutta ei muista aineista rakennettujen seinien läpi. Häilyovi on näkymätön kaikille muille olennoille paitsi sinulle, ja vain sinä voit kulkea siitä. Katoat näkyvistä, kun astut häilyovesta, ja ilmestyt takaisin, kun poistut siitä. Halutessasi voit viedä oven läpi mukanasi yhden (Keskikokoisen tai sitä pienemmän) olennon. Tämä lasketaan kahdeksi oven käyttökerraksi. Valo, äänet ja loitsuvaikutukset eivät kantaudu oven läpi, etkä voi nähdä sen toiselle puolen muuten kun astumalla siitä. Niinpä loitsua voidaan käyttää pakoreitin luomiseen, joskin eräät olennot, kuten häilyhämähäkki, voivat seurata sinua helposti. Näkykivi ja vastaava taikuus paljastaa häilyoven läsnäolon mutta ei anna kykyä sen käyttämiseen.

Häilyovi voidaan lakkauttaa taikuuden rauetuksella. Käytävässä rauetushetkellä olijat sinkoutuvat käytävästä vaarattomasti ulos kuten seinänläpäisy-vaikutuksen sisältä.

Voit antaa häilyoven muiden olentojen käyttöön asettamalla jonkin ehdon, jonka täyttyessä ovi aukeaa. Nämä ehdot voivat olla juuri niin yksinkertaiset tai monimutkaiset kuin haluat. Ne voivat perustua olennon nimeen, henkilöyteen tai hengenlaatuun, mutta muutoin niiden pitää perustua havaittavissa oleviin tekoihin tai ominaisuuksiin. Sellaiset pelitekniset ominaisuudet kuin taso, luokka, kestonopat tai kestopisteet eivät kelpaa ehdoiksi.

Häilyovi voidaan muuttaa pysyväksi pysyvyys-loitsulla.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.