Eläinten suurennus

Muutanta

Taso

Dru 5, Sam 4, Tkr/Vel 5

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Keskipitkä (100 j + 10 j/taso)

Kohteet   

Enintään yksi (Suunnaton tai sitä pienempi) eläin/
kaksi tasoa, kaikkien kohteiden on oltava 30 j:n säteellä toisistaan

Kestoaika

1 min/taso

Laistoheitto

Sitkeys mitätöi

Loitsunsieto

Pätee                                                                        

Kasvatat kohteina olevat eläimet kaksinkertaisiksi normaaliin kokoonsa nähden ja muutat ne normaalipainoonsa nähden kahdeksan kertaa painavammiksi. Muutoksen myötä kunkin eläimen kokoluokka vaihtuu yhtä suuremmaksi ja eläin saa kokohyvitystä +8 Voimakkuuteensa, kokohyvitystä +4 Ruumiinkuntoonsa (ja siten 2 ylimääräistä kestopistettä/KN) ja kokosakkoa –2 Ketteryyteensä. Olennon mahdollinen kehopanssarihyvitys kasvaa 2:lla. Kokoluokan muutos vaikuttaa myös eläimen PL-, hyökkäysheitto- ja vauriomuuntimiin. Eläimen tila ja ulottuma kasvavat uuden kokoluokan mukaisiksi, mutta sen nopeus ei muutu.

Loitsu antaa kullekin loitsitulle lisäksi vauriovähennystä 10/taika ja sietohyvitystä +4 laistoheittoihin. Jos kasvulle ei ole riittävästi tilaa, eläin kasvaa suurimpaan mahdolliseen kokoonsa ja voi suorittaa Voimakkuus-testin (käyttäen loitsun lisäämää Voimakkuuttaan) murtautuakseen kasvua rajoittavien esteiden läpi. Jos testi epäonnistuu, eläimen kasvu pysähtyy sitä ympäröiviin esteisiin – toisin sanoen loitsua ei voida käyttää eläimen rusentamiseen sen kokoa kasvattamalla.

Kaikki eläimen yllä olevat tai kantamat varusteet suurenevat loitsun myötä samassa suhteessa, joskaan suureneminen ei vaikuta varusteiden taikaominaisuuksiin.

Kaikki suurentuneet esineet palautuvat välittömästi normaaliin kokoonsa, kun ne eivät ole enää eläimen hallussa.

Loitsun avulla ei voida käskeä eläimiä eikä vaikuttaa niihin millään tavoin.

Jos eläimeen kohdistuu useita kokoa kasvattavia taikavaikutuksia, ne eivät kasaudu keskenään.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.