Troglodyytti

Koko/tyyppi

Keskikokoinen ihmisolio (lisko-olento)

Kestonoppia

2n8+4 (13 kp)

Aloite

–1

Nopeus

30 j (6 ruutua)

Panssariluokka

15 (–1 Ket, +6 kehopanssari), kosketus 9, valmistautumaton 15      

Perushyökkäys/paini   

+1/+1

Hyökkäys

Kurikka +1 lähitaistelu (1n6) tai kynnet +1 lähitaistelu (1n4) tai heittokeihäs +1 kantama (1n6)

Täyshyökkäys

Kurikka +1 lähitaistelu (1n6) ja kynnet –1 lähitaistelu (1n4) ja puraisu –1 lähitaistelu (1n4); tai 2 kynnet +1 lähitaistelu (1n4) ja puraisu –1 lähitaistelu (1n4); tai heittokeihäs +1 kantama (1n6)

Tila/ulottuma

5 j/5 j

Erikoishyökkäykset

Löyhkä

Erikoisominaisuudet

Pimeänäkö 90 j

Laistot

Sitk +5, Ref –1, Tahto +0

Kyvyt

Vma 10, Ket 9, Ruk 14, Äly 8, Vii 10, Kar 10

Taidot

Kuuntelu +3, Piiloutuminen +5*

Valtit

Aseeseen keskittyminen (heittokeihäs), SarjahyökkäysL

Esiintymisympäristö

Maan alla

Järjestäytyminen

Pesue (2–5), partio (6–11 plus 1–2 varaania) tai yhdyskunta (20–80 plus 20 % taisteluihin osallistumattomia plus 3–13 varaania)

Haasteluokitus

1

Aarteet

½ kolikoista; kalleudet 50 %; esineet 50 %

Hengenlaatu

Yleensä kaoottis-paha

Kehittyminen

Hahmoluokan mukaan

Tasolisä

+2

Troglodyytin pituus on noin 5 jalkaa ja paino noin 150 naulaa.

Troglodyytit puhuvat lohikäärmekieltä.


Taistelu

Troglodyyttiryhmän jäsenistä joka toisella on aseinaan vain kynnet ja hampaat. Lopuilla on yksi tai kaksi heittokeihästä ja kurikka. Troglodyytit asettuvat yleensä väijyksiin, paiskaavat heittokeihäänsä yhtä aikaa ja käyvät sitten lähitaisteluun. Jos ne jäävät tappiolle, ne perääntyvät ja yrittävät päästä piiloon.

Löyhkä (Po)

Kun troglodyytti on vihainen tai peloissaan, se erittää myskin kaltaista öljyä, jota lähes kaikki eläinkunnan edustajat pitävät vastenmielisenä. Kaikkien elollisten olentojen (paitsi troglodyyttien) 30 jalan säteellä troglodyytista on onnistuttava Sitkeys-laistossa (VA 13) tai ne ovat 10 kierroksen ajan heikkovointisia. Laiston vaikeusaste on Ruumiinkunto-pohjainen. Olento, joka onnistuu laistossa, on immuuni kyseisen troglodyytin löyhkälle seuraavat 24 tuntia. Myrkyn viivytys- tai myrkyn mitätöinti -loitsu parantaa heikkovointisen olennon. Löyhkä ei vaikuta olentoihin, jotka ovat immuuneja myrkyille. Olennot, joilla on myrkynsietoa, saavat laistoheittoon normaalin hyvityksensä.

Taidot

Troglodyytti voi sulautua ympäristöönsä vaihtelemalla nahkansa väritystä kuin kameleontti, minkä ansiosta se saa Piiloutuminen-testeihinsä rotuhyvitystä +4. *Kivisissä ympäristöissä ja maan alla tämä hyvitys kasvaa +8:aan.


Troglodyytit hahmoina

Troglodyyttihahmoilla on seuraavat rotupiirteet.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.