Ruostehirviö

Koko/tyyppi

Keskikokoinen epäsikiö

Kestonoppia

5n8+5 (27 kp)

Aloite

+3

Nopeus

40 j (8 ruutua)

Panssariluokka

18 (+3 Ket, +5 kehopanssari), kosketus 13, valmistautumaton 15

Perushyökkäys/paini

+3/+3

Hyökkäys

Tuntosarvi +3 lähitaistelukosketus (ruostutus)

Täyshyökkäys

Tuntosarvi +3 lähitaistelukosketus (ruostutus) ja puraisu –2 lähitaistelu (1n3)   

Tila/ulottuma

5 j/5 j

Erikoishyökkäykset

Ruostutus

Erikoisominaisuudet   

Pimeänäkö, vainu

Laistot

Sitk +2, Ref +4, Tahto +5

Kyvyt

Vma 10, Ket 17, Ruk 13, Äly 2, Vii 13, Kar 8

Taidot

Havainnointi +7, Kuuntelu +7

Valtit

Jäljitys, Valppaus

Esiintymisympäristö

Maan alla

Järjestäytyminen

Erakko tai pari

Haasteluokitus

3

Aarteet

Ei ole

Hengenlaatu

Aina neutraali

Kehittyminen

6–8 KN (Keskikokoinen); 9–15 KN (Iso)

Tasolisä

Ruostehirviön mahanalus on kellanruskea ja selkäpuoli ruosteen­punainen. Sen tuntosarvien kosketus ruostuttaa kaiken metallin.

Tyypillisen ruostehirviön pituus on 5 jalkaa, säkäkorkeus 3 jalkaa ja paino 200 naulaa.


Taistelu

Ruostehirviö vainuaa kaikki metalliesineet 90 jalan säteellä, ja kun se havaitsee metallia, se säntää iskemään sitä tuntosarvillaan. Se jahtaa väsymättä olentoja, joilla on hallussaan ehjiä metalliesineitä, mutta pysähtyy yleensä syömään jo ruostuttamansa metallin.

Ruostehirviö iskee aina suurimpaan tarjolla olevaan metalliesineeseen – ensin haarniskoihin, sitten kilpiin ja lopuksi pienempiin varusteisiin. Se syö mieluiten rautaa ja terästä, mutta jos tarjolla on kultaa, hopeaa tai muita jalometalleja, se voi ruostuttaa niitäkin.

Ruostutus (Po)

Ruostehirviö, joka onnistuu kosketushyökkäyksessä tuntosarvillaan, ruostuttaa kohteena olevan metallin hetkessä käyttökelvottomaksi muruksi. Kosketus tuhoaa välittömästi enintään 10 × 10 × 10 j:n kuution verran metallia. Taikahaarniskat, taika-aseet ja muut metalliset taikaesineet voivat välttää tuhoutumisen Refleksi-laistolla (VA 17). Laiston vaikeusaste on Ruumiinkunto-pohjainen, ja siihen sisältyy +4:n rotuhyvitys.

Esineiden panssariluokka on yhtä kuin 10 + esineen kokomuunnin + esinettä pitelevän olennon Ketteryys-muunnin (aseiden kokomuuntimista ks. myös Aseen koko osiossa Aseet).

Metalliase ruostuu välittömästi, jos se tuottaa ruostehirviölle vaurioita. Ruostehirviö ei vaikuta puisiin, kivisiin tai muihin metallia sisältämättömiin aseisiin.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.