Homunculus

Koko/tyyppi

Hyvin pieni rakento

Kestonoppia

2n10 (11 kp)

Aloite

+2

Nopeus

20 j (4 ruutua), lento 50 j (hyvä)

Panssariluokka

14 (+2 Ket, +2 koko), kosketus 14, valmistautumaton 12   

Perushyökkäys/paini   

+1/–8

Hyökkäys

Puraisu +2 lähitaistelu (1n4–1 plus myrkky)

Täyshyökkäys

Puraisu +2 lähitaistelu (1n4–1 plus myrkky)

Tila/ulottuma

2½ j/0 j

Erikoishyökkäykset

Myrkky

Erikoisominaisuudet

Rakennon tyyppipiirteet, pimeänäkö 60 j, hämäränäkö

Laistot

Sitk +0, Ref +4, Tahto +1

Kyvyt

Vma 8, Ket 15, Ruk Ø, Äly 10, Vii 12, Kar 7

Taidot

Havainnointi +4, Kuuntelu +4, Piiloutuminen +14

Valtit

Salamarefleksit

Esiintymisympäristö

Mikä tahansa

Järjestäytyminen

Erakko

Haasteluokitus

1

Aarteet

Ei ole

Hengenlaatu

Mikä tahansa (sama kuin valmistajalla)

Kehittyminen

3–6 KN (Hyvin pieni)

Tasolisä

Homunculus on velhon valmistama pikkuruinen palvelija. Se on heiveröinen taistelussa mutta tehokas vakooja, viestinviejä ja tiedustelija. Homunculuksen ulkomuoto on sen valmistajan mielen mukainen. Se on lähinnä työkalu, jotka suorittaa annettuja tehtäviä – valmistajansa jatke, jolla on sama hengenlaatu ja perusluonne kuin isännällään. Homunculus ei osaa puhua, mutta se voi viestiä valmistajansa kanssa ajatuksen voimalla.

Se tietää samat asiat kuin isäntänsäkin ja voi kertoa hänelle kaiken näkemänsä ja kuulemansa, kunhan se on hänestä 1 500 jalan säteellä. Homunculus ei koskaan liiku tämän kantaman ulkopuolelle omasta tahdostaan, joskin se voidaan viedä kauemmas väkipakolla. Tällöin olento tekee kaikkensa päästäkseen jälleen yhteyteen isäntänsä kanssa. Hyökkäys, joka tuhoaa homunculuksen, tuottaa isännälle 2n10 pistettä vaurioita.

Jos homunculuksen isäntä saa surmansa, homunculus kuolee itsekin ja sen ruumis sulaa nopeasti verinestelammikoksi.


Taistelu

Homunculus loikkaa uhrinsa niskaan ja puree sitä myrkkyhampaillaan.

Myrkky (Po)

Haava, Sitkeys VA 13, ensivauriot nukutus 1 minuutiksi, jälkivauriot nukutus vielä 5n6 minuutiksi. Laiston vaikeusaste on Ruumiinkunto-pohjainen, ja siihen sisältyy +2:n rotuhyvitys.


Valmistus

Homunculus on muovattu massasta, jossa on savea, tuhkaa, alruunaa, lähdevettä ja kaksi pinttiä valmistajan omaa verta. Ainekset maksavat 50 kr. Valmistaja voi muovata ruumiin itse tai palkata työhön jonkun muun. Ruumiin muovaus vaatii joko Käsityöläisyys (kuvanveistäjä) -testin (VA 12) tai Käsityöläisyys (savenvalaja) -testin (VA 12).

Kun ruumis on muovattu, se elävöitetään pitkässä taikarituaalissa. Rituaaliin tarvitaan alkemistin laboratoriota muistuttava työhuone, joka maksaa 500 kr. Jos valmistaja muovaa ruumiin itse, muovaaminen ja rituaali voidaan suorittaa samanaikaisesti.

On mahdollista luoda myös homunculus, jolla on enemmän kuin 2 kestonoppaa, mutta jokainen ylimääräinen kestonoppa korottaa valmistushintaa 2 000 kr:lla.

Rakennon valmistus, kaksoskuvajainen, loihtosilmä, parsinta, langettajan on oltava vähintään 4. tasolla; Markkinahinta – (ei myydä koskaan); Valmistushinta 1 050 kr + 78 KoP.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.