Piiloutuminen (Ket)

Haarniskan testisakko

Testi

Kun suoritat Piiloutuminen-testin, kaikki, joilla on mahdollisuus nähdä sinut, kilpailevat testiäsi vastaan Havainnointi-testillä. Kun liikut ennen piiloutumista enintään puolet normaalinopeudestasi, voit piiloutua sakotta. Jos liikut yli puolet normaalinopeudestasi mutta alle normaalinopeutesi, saat sakkoa –5. Hyökkäyksen, juoksemisen tai rynnäkön jälkeen on lähes mahdotonta piiloutua (sakkoa –20).

Keskikokoista pienempi tai suurempi olento saa Piiloutuminen-testeihinsä kokohyvitystä tai kokosakkoa: Minimaalinen +16, Taskukokoinen +12, Hyvin pieni +8, Pieni +4, Iso –4, Valtava –8, Suunnaton –12, Giganttinen –16.

Jotta voisit yrittää Piiloutuminen-testiä, tarvitset suojaa tai näkösuojaa. Jos olet täydellisessä suojassa tai täydellisessä näkösuojassa, et yleensä tarvitse Piiloutuminen-testiä, koska olet muutenkin kaikilta piilossa (joskus testi kuitenkin tarvitaan; ks. alla Muuta).

Jos joku tarkkailee sinua, vaikka vain toisella silmällä, et voi piiloutua. Voit juosta kulman tai muun suojan taakse piiloon ja piiloutua sitten, mutta tällöin tarkkailija tietää ainakin sen, mihin olet mennyt.

Voit kuitenkin yrittää piiloutua, jos suuntaat tarkkailijoiden huomion hetkeksi toisaalle (esimerkiksi Hämäys-testin avulla; ks. alla). Kun heidän huomionsa on kääntynyt muualle, voit yrittää Piiloutuminen-testiä, kunhan lähelläsi on jokin piilopaikka. (Nyrkkisääntö on, että piilopaikka saa olla tällöin enintään 1 jalan päässä yhtä Piiloutuminen-taitosi tasoa kohden.) Saat testiin kuitenkin sakkoa –10, koska sinun on liikuttava nopeasti.

Ampuminen piilosta

Jos olet onnistunut piiloutumaan vähintään 10 jalan päähän kohteestasi, voit suorittaa kohdetta vastaan yhden kantamahyökkäyksen ja piiloutua sitten välittömästi uudestaan. Saat sakkoa –20 Piiloutuminen-testiin, jonka suoritat piiloutuaksesi hyökkäyksen jälkeen.

Huomion kääntäminen toisaalle piiloutumista varten

Voit käyttää Hämäys-taitoa apuna piiloutumisessa. Jos onnistut Hämäys-testissä, saat käännettyä sinut nähneiden olentojen huomion toisaalle siksi aikaa, että ehdit yrittää Piiloutuminen-testiä.

Toiminto

Ei ole yleensä toiminto. Tavallisesti suoritat Piiloutuminen-testin osana muuta liikkumista etkä erillisenä toimintona. Piiloutuminen välittömästi kantamahyökkäyksen jälkeen (ks. yllä Ampuminen piilosta) on kuitenkin liikkumistoiminto.

Muuta

Kun olet näkymätön, saat Piiloutuminen-testeihisi hyvitystä +40, jos et liiku, ja +20, jos liikut.

Jos sinulla on Salavihkaisuus-valtti, saat Piiloutuminen-testeihisi hyvitystä +2.

13. tason samooja voi yrittää Piiloutuminen-testiä missä tahansa luonnonympäristössä, vaikka hänellä ei olisi suojaa tai näkösuojaa. 17. tason samooja pystyy samaan, vaikka häntä tarkkailtaisiin.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.