Taistelun kulku

Taistelu etenee kiertokulkuna: jokainen toimii vuorollaan kierroksesta toiseen. Taistelu etenee seuraavasti:

  1. Kukin taisteluun osallistuja on aluksi valmistautumaton. Kun osallistuja on toiminut ensimmäisen kerran, hän ei ole enää sen jälkeen valmistautumaton.

  2. Selvitä, ketkä taisteluun osallistujista ovat taistelun alkaessa tietoisia vihollisistaan. Jos vain osa heistä on tietoisia vihollisistaan, ennen tavallisten taistelukierrosten alkua pidetään yllätyskierros. Yllätyskierroksen aikana toimivat vain ne osallistujat, jotka ovat tietoisia vihollisistaan, joten he heittävät aloitetestin. Yllätyskierroksella ne osallistujat, jotka aloittivat taistelun tietoisina vihollisistaan, suorittavat kukin yhden toiminnon (joko perustoiminnon tai liikkumistoiminnon) aloitetulosjärjestyksessä (suurimmasta pienimpään). Ne osallistujat, jotka olivat taistelun alkaessa tietämättömiä vihollisistaan, eivät saa toimia yllätyskierroksella. Jos kaikki osallistujat ovat taistelun alkaessa tietoisia vihollisistaan tai kukaan ei ole tietoinen vihollisistaan, yllätyskierrosta ei pidetä.

  3. Ne osallistujat, jotka eivät ole vielä heittäneet aloitetestiä, heittävät aloitetestin. Kaikki osallistujat ovat tämän jälkeen valmiita aloittamaan ensimmäisen tavallisen taistelukierroksen.

  4. Osallistujat toimivat aloitetulosjärjestyksessä (suurimmasta pienimpään).

  5. Kun kaikki ovat toimineet vuorollaan, on taas suurimman aloitetuloksen heittäneen osallistujan vuoro. Vaiheita 4 ja 5 toistetaan, kunnes taistelu päättyy.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.