Taitojen perusteet

Kun hankit luokkataidon, saat jokaisesta käyttämästäsi taitopisteestä 1 taitotason (joka tuottaa kyseisen taidon testeihin hyvitystä +1). Kun hankit muiden luokkien taitoja eli vieraita taitoja, saat jokaisesta käyttämästäsi taitopisteestä ½ taitotasoa.

Korkein sallittu taitotasosi luokkataidoissa on hahmotasosi + 3.

Korkein sallittu taitotasosi vieraissa taidoissa on puolet tästä luvusta (älä pyöristä ylös- tai alaspäin).

Taitojen käyttö

Kun suoritat taitotestin, heitä 1n20 + taitomuunnin.
(Taitomuunnin = taitotaso + kykymuunnin + muut muuntimet)

Tämä heitto toimii samalla periaatteella kuin hyökkäysheitto ja laistoheitto – mitä suurempi tulos, sen parempi. Testin tarkoituksena on joko saavuttaa tai ylittää jokin vaikeusaste (VA) tai voittaa jonkin toisen hahmon testitulos.

Taitotasot

Hahmon taitotaso riippuu siitä, montako taitopistettä hän on sijoittanut kyseiseen taitoon. Monia taitoja voidaan käyttää, vaikkei hahmolla olisi niissä lainkaan tasoja; tällaisia testejä kutsutaan perehtymättömien taitotesteiksi.

Kykymuunnin

Taitotestissä käytettävä kykymuunnin on yhtä kuin kyseisen taidon avainkyvyn (sen kyvyn, joka liittyy taitoon läheisesti) muunnin. Taidon avainkyky mainitaan taidon kuvauksessa.

Muut muuntimet

Muita muuntimia ovat esimerkiksi rotuhyvitys, haarniskan testisakko ja valteista saadut hyvitykset.

Saat jokaisesta luokkataitoon käyttämästäsi taitopisteestä 1 tason kyseisessä taidossa. Luokkataidot ovat niitä taitoja, jotka ovat hahmosi luokkataitojen luettelossa.

Saat jokaisesta vieraaseen taitoon käyttämästäsi taitopisteestä ½ tasoa kyseisessä taidossa. Vieraat taidot ovat niitä taitoja, joita ei mainita hahmosi luokkataitojen luettelossa. (Puolittaiset tasot eivät paranna taitotestiesi tulosta, mutta kahdella puolittaisella tasolla saat yhden kokonaisen tason.) Et voi säästää taitopisteitä käytettäviksi myöhemmin.

Luokkataidon korkein mahdollinen taso on hahmon taso + 3. Vieraan taidon korkein mahdollinen taso on puolet tästä luvusta (älä pyöristä ylös- tai alaspäin).

Jos olet luokkayhdistelmähahmo ja taito on minkä tahansa luokkasi luokkataito, korkein mahdollinen taitotasosi siinä on hahmotasosi + 3 (riippumatta siitä, onko taito hankittu alun perin luokkataitona vai vieraana taitona).


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.