Varmuusvara

Lietsonta

Taso

Tkr/Vel 6

Osatekijät

P, E, A, K

Langetusaika   

Vähintään 10 minuuttia; ks. teksti

Kantama

Oma olemus

Kohde

Langettaja                                                                   

Kestoaika   

Yksi päivä/taso (P) tai kunnes laukaistaan   

Kun langetat varmuusvaran, kohdistat samalla itseesi jonkin toisen loitsun, joka astuu voimaan, kun langetusaikana asettamasi ehdot täyttyvät. Varmuusvara-loitsu ja sen seuralaisloitsu langetetaan samaan aikaan. Yllä mainittu 10 minuutin langetusaika on molempien loitsujen langetukseen kuluva vähimmäisaika; käytä langetusaikana seuralaisloitsun langetusaikaa, jos se on yli 10 minuuttia.

Varmuusvaran seuralaisloitsun on vaikutettava omaan olemukseesi, ja sen loitsutaso voi olla enintään kolmasosan langettajatasostasi (pyöristetään alaspäin, enintään 6. taso).

Seuralaisloitsun voimaanastumisehtojen on oltava selvästi määritellyt, joskaan niiden ei tarvitse olla mitenkään yksityiskohtaiset. Varmuusvara "langettaa" seuralaisloitsun aina välittömästi, joten seuralaisloitsu astuu voimaan samalla hetkellä, kun ehdot täyttyvät. Jos asetetut ehdot ovat monimutkaiset tai vaikeaselkoiset, koko loitsuyhdistelmä (varmuusvara ja sen seuralaisloitsu) voi epäonnistua, kun sitä tarvitaan. Seuralaisloitsu astuu voimaan aina, kun määritellyt ehdot täyttyvät – halusit tai et.

Voit käyttää vain yhtä varmuusvara-loitsua kerrallaan; jos langetat toisen, ensimmäinen (mikäli se on yhä voimassa) raukeaa.

Ainesosatekijä

Seuralaisloitsun ainekset ja lisäksi isohismaagin, rakšasan tai vastaavan loitsuja käyttävän olennon silmäripsi.

Kanavoija

Langettajaa esittävä norsunluinen ja jalokivikoristeinen veistos (arvo vähintään 1 500 kr). Varmuusvara ei toimi, ellei sinulla ole kanavoijaa mukanasi.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.