Vainajien elävöitys

Mananta [paha]

Taso

Kuolema 3, Pap 3, Tkr/Vel 4

Osatekijät

P, E, A

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Kosketus                                                                      

Kohteet   

Yksi tai useampi kosketettu ruumis   

Kestoaika

Silmänräpäyksellinen

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Ei päde                                                                         

Tämä loitsu muuttaa kuolleiden olentojen luita ja ruumiita epäkuolleiksi luurangoiksi ja zombeiksi, jotka tottelevat ääneen lausumiasi käskyjä.

Epäkuolleet voivat käskysi mukaan joko seurata sinua tai jäädä jollekin alueelle ja hyökätä kaikkien (tai vain tietynlaisten) alueelle saapuvien olentojen kimppuun. Ne pysyvät elävöitettyinä, kunnes ne tuhotaan. (Tuhottua luurankoa tai zombia ei voida elävöittää uudestaan.)

Voit luoda yhdellä vainajien elävöityksellä vain niin monen kestonopan edestä epäkuolleita kuin langettajatasosi on kerrottuna kahdella. (Häpäisy-loitsu kaksinkertaistaa tämän ylärajan.) Kiintiö on sama riippumatta siitä, luotko luurankoja vai zombeja.

Luomasi epäkuolleet pysyvät hallinnassasi niin kauan kuin haluat. Voit kuitenkin hallita kerrallaan vain 4 kestonopan edestä epäkuolleita olentoja langettajatasoasi kohden. Kiintiö ei kasva, vaikka langettaisit tämän loitsun useammin kuin kerran. Jos kiintiö ylittyy, kaikki viimeksi luomasi olennot siirtyvät hallintaasi ja kaikki edellisistä langetuksista peräisin olevat, kiintiön ylittävät epäkuolleet poistuvat hallinnastasi. (Saat valita, mitkä olennot poistuvat hallinnastasi.) Jos olet pappi, mitkään sellaiset epäkuolleet, joihin vaikutat epäkuolleiden ohjailu- tai ojennuskyvylläsi, eivät verota kiintiötäsi.

Luurangot

Luuranko voidaan luoda vain jokseenkin ehjästä ruumiista tai luurangosta. Ruumiilla on oltava luut tallella. Jos luuranko luodaan ruumiista, liha varisee oitis sen luiden päältä.

Zombit

Zombi voidaan luoda vain jokseenkin ehjästä ruumiista. Ruumiin on kuuluttava olennolle, jolla on kunnon ruumiinrakenne (mikä sulkee pois esimerkiksi limaoliot).

Ainesosatekijä

Sinun on asetettava jokaisen elävöitettävän ruumiin suuhun tai silmäkuoppaan vähintään 25 kr:n arvoinen musta onyksijalokivi jokaista olennolle luotavaa kestonoppaa kohden. Loitsun taikuus korventaa nämä jalokivet ontoiksi ja arvottomiksi kuoriksi.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.