Tulipallo

Lietsonta [tuli]

Taso

Tkr/Vel 3

Osatekijät

P, E, A

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Pitkä (400 j + 40 j/taso)

Alue

Säteeltään 20 j:n leviämä   

Kestoaika   

Silmänräpäyksellinen

Laistoheitto

Refleksi puolittaa

Loitsunsieto

Pätee                                                                        

Tulipallo-loitsu aiheuttaa liekkiräjähdyksen, joka purkautuu kumeasti jyrähtäen ja tuottaa loitsun alueella oleville olennoille 1n6 pistettä tulivaurioita langettajatasoa kohden (kuitenkin enintään 10n6). Myös alueella olevat esineet, jotka eivät ole kenenkään hallussa, kärsivät saman verran vaurioita. Räjähdys ei tuota juuri minkäänlaista paineaaltoa.

Osoitat sormellasi paikan (sekä etäisyyden että korkeuden), jossa tulipallo räjähtää. Osoittavasta sormestasi sinkoutuu hehkuva, herneen kokoinen kuula, joka puhkeaa määränpäässään tulipalloksi, ellei se osu matkan varrella johonkin aineelliseen ruumiiseen tai kiinteään esteeseen. (Jos se osuu matkallaan johonkin, se räjähtää saman tien.) Jos yrität singota kuulan kapeasta raosta, esimerkiksi ampuma-aukon läpi, sinun pitää "osua" rakoon kantamakosketus­hyökkäyksellä tai kuula iskeytyy rakoa ympäröivään esteeseen ja räjähtää oitis.

Tulipallo sytyttää tuleen palavat aineet ja vaurioittaa esineitä. Se voi sulattaa metalleja, joilla on matala sulamispiste, kuten lyijyä, kultaa, kuparia, hopeaa ja pronssia. Jos räjähdyksen tuottamat vauriot riittävät rikkomaan tulipallon tiellä olevan esteen, se voi jatkaa leviämistään esteen toisellekin puolen, mikäli loitsun alue sen sallii. Muussa tapauksessa tulipallo pysähtyy esteeseen kuten mikä tahansa loitsuvaikutus.

Ainesosatekijä

Pikkuruinen pallo lepakonlantaa ja rikkiä.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.