Sfääriapuri,
vähäinen

Loihdinta (sfääriintuonti) [ks. teksti]

Taso

Pap 4

Osatekijät

P, E, JK, KoP

Langetusaika   

10 minuuttia

Kantama

Lyhyt (25 j + 5 j/2 tasoa)

Ilmiö

Yksi sfääriintuotu elementaali tai vierasolio, jolla on enintään 6 KN   

Kestoaika

Silmänräpäyksellinen

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Ei päde                                                                         

Kun langetat tämän loitsun, pyydät jumaluuttasi lähettämään luoksesi valitsemansa elementaalin tai vierasolion (jolla on enintään 6 KN). Jos et palvele mitään jumaluutta, loitsu on yleisemmin korkeammille voimille esitetty pyyntö, johon vastaa jokin hengenlaadultaan kaltaisesi olento. Jos tiedät jonkin sopivan olennon nimeltä, voit esittää pyynnön suoraan sille lausumalla sen nimen langetuksen aikana (joskin luoksesi voi silti saapua jokin toinen olento).

Voit pyytää sfääriintuotua olentoa tekemään sinulle yhden palveluksen maksamaasi korvausta vastaan. Palvelus voi olla yksinkertainen tai monimutkainen. Et voi esittää pyyntöä, jos et kykene viestimään sfääriintuodun olennon kanssa.

Olento vaatii palveluksestaan korvauksen. Korvaus voi olla kulta- tai taikaesinelahjoitus olennon temppelille, lahja olennolle itselleen tai jokin suorittamasi teko, joka käy yksiin olennon hengenlaadun ja tavoitteiden kanssa. Onpa korvaus mikä hyvänsä, se on maksettava ennen kuin olento suostuu mihinkään palvelukseen. Kaupanhieronta kestää vähintään 1 kierroksen, joten olento voi ryhtyä suorittamaan palvelustaan aikaisintaan saapumistaan seuraavalla kierroksella.

Palveluksesta, joka kestää enintään 1 minuutin langettajatasoa kohden, on maksettava korvaukseksi 100 kr jokaista sfäärintuodun olennon kestonoppaa kohden. Palvelus, joka kestää enintään 1 tunnin langettajatasoa kohden, maksaa 500 kr kestonoppaa kohden. Pitkäkestoisesta palveluksesta, joka vaatii enintään yhden päivän langettajatasoa kohden, on maksettava 1 000 kr kestonoppaa kohden.

Jos tehtävä on olennolle vaaraton, korvaus on vain puolet normaalista. Poikkeuksellisen vaarallinen tehtävä saattaa vaatia normaalia suuremman korvauksen. Harva olento suostuu tehtävään, joka näyttää johtavan varmaan kuolemaan (muista, että sfääriintuotu olento kuolee tuhoutuessaan lopullisesti, toisin kuin esiinloihdittu olento). Jos tehtävä on selvästi olennon vakaumuksen mukainen, olento voi puolittaa korvauksen tai jopa auttaa ilmaiseksi.

Kun palvelus on suoritettu tai kun sen sovittu kestoaika päättyy, olento palaa kotisfääriinsä (ilmoitettuaan paluustaan ensin sinulle, mikäli se on tarpeen ja mahdollista).

Huomautus: Kun käytät sfääriintuontiloitsua, joka tuo sfääriin hyvän, kaoottisen, lainkuuliaisen, pahan, ilma-, maa-, tuli- tai vesiolennon, loitsulla on olennon hengenlaadun tai alatyypin mukainen lisämäärite.

KoP-maksu

100 KoP.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.