Rautaseinämä

Loihdinta (luonti)

Taso

Tkr/Vel 6

Osatekijät

P, E, A

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Keskipitkä (100 j + 10 j/taso)

Ilmiö

Rautaseinämä, jonka pinta-ala on enintään yksi 5 × 5 j:n neliö/taso; ks. teksti

Kestoaika

Silmänräpäyksellinen

Laistoheitto

Ks. teksti                                                                      

Loitsunsieto

Ei päde                                                                         

Tämä loitsu luo silmänräpäyksessä tasaisen ja pystysuoran rautaseinämän. Seinämä uppoutuu kaikkeen ympärillään olevaan elottomaan ainekseen, jos sen pinta-ala tähän riittää. Seinämää ei voida loihtia samaan tilaan minkään olennon tai toisen esineen kanssa. Sen on oltava aina suora tasopinta, joskin voit muovata sen reunoja siten, että se sopii käytettävissä olevaan tilaan.

Rautaseinämän paksuus on 1 tuuma neljää langettajatasoa kohden. Voit kaksinkertaistaa seinämän pinta-alan puolittamalla sen paksuuden. Kullakin 10 × 10 j:n kohdalla seinämässä on 30 kestopistettä paksuustuumaa kohden ja lujuutta 10. Jos jonkin seinämänkohdan kestopisteet hupenevat 0:aan, kohtaan syntyy aukko. Jos seinämän läpi yritetään murtautua yhdellä voimanponnistuksella, Voimakkuus-testin vaikeusaste on 25 + langettajataso.

Halutessasi voit luoda seinämän tasaiselle alustalle siten, ettei se ole alustassa kiinni vaan kaatuu ja rusentaa alleen jäävät olennot. Jos seinämää ei työnnetä, sen kaatumissuunta arvotaan (50 %/50 %). Kaatumissuunnan arpomisen sijasta olennot voivat työntää seinämää kaatumaan haluamaansa suuntaan. Olennon on onnistuttava Voimakkuus-testissä (VA 40) saadakseen työnnettyä seinämän kumoon. Olennot, joilla on tilaa paeta kaatuvan seinämän alta, voivat tehdä niin, jos he onnistuvat Refleksi-laistossa. Mikä tahansa Iso tai sitä pienempi olento, joka epäonnistuu laistossa, kärsii 10n6 pistettä vaurioita. Seinämä ei voi rusentaa alleen Valtavia tai sitä suurempia olentoja.

Tämä seinämä on kaikkien rautaesineiden tavoin altis ruosteelle ja muille rautaa uhkaaville luonnonilmiöille.

Ainesosatekijä

Pieni rautalevyn kappale ja kultapölyä 50 kr:n arvosta (1 naulan verran).


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.