Myrkkypilvi

Loihdinta (luonti)

Taso

Tkr/Vel 5

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Keskipitkä (100 j + 10 j/taso)

Ilmiö

Säteeltään 20 j:n pilvileviämä, jonka korkeus on 20 j   

Kestoaika   

1 min/taso

Laistoheitto

Sitkeys rajoittaa; ks. teksti

Loitsunsieto

Ei päde                                                                         

Tämä loitsu luo usvakeskittymän, joka on muutoin sumupilven kaltainen, mutta sen huurut ovat kellertäviä ja myrkyllisiä. Nämä huurut tappavat automaattisesti kaikki elolliset olennot, joilla on enintään 3 KN (ei laistoa). Elolliset olennot, joilla on 4–6 KN, kuolevat, elleivät ne onnistu Sitkeys-laistossa (missä tapauksessa ne kärsivät 1n4 pistettä Ruumiinkunto-vaurioita langettajan vuorolla kullakin pilvessä viettämällään kierroksella).

Elolliset olennot, joilla on yli 6 KN, kärsivät 1n4 pistettä Ruumiinkunto-vaurioita langettajan vuorolla kullakin pilvessä viettämällään kierroksella, mutta onnistunut Sitkeys-laisto puolittaa nämä vauriot. Hengityksen pidättelystä ei ole apua, mutta myrkyille immuuneihin olentoihin loitsu ei vaikuta.

Sumupilvestä poiketen myrkkypilvi ajautuu maata pitkin langettajasta poispäin 10 jalkaa kierrosta kohden.

Pilven leviämän sijainti määritetään kullakin kierroksella uudelleen, ja sen alkupiste on kierros kierrokselta 10 jalkaa kauempana siitä alkupisteestä, johon loitsu alun perin langetettiin.

Koska huurut ovat ilmaa raskaampia, ne vajoavat aina mahdollisimman alas ja tunkeutuvat näin jopa pesien suuaukoista ja viemäriaukoista. Loitsu ei läpäise nesteitä, eikä sitä voida langettaa veden alla.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.