Köysitemppu

Muutanta

Taso

Tkr/Vel 2

Osatekijät

P, E, A

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Kosketus

Kohde

Yksi kosketettu köydenpätkä, jonka pituus on 5–30 j   

Kestoaika

1 tunti/taso (P)

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Ei päde                                                                         

Kun tämä loitsu langetetaan 5–30 jalkaa pitkään köydenpätkään, köyden toinen pää kohoaa ilmaan, kunnes koko köysi roikkuu pystysuorassa niin kuin se olisi kiinnitetty yläpäästään johonkin. Yläpää onkin itse asiassa kiinni ulottuvuudenulkoisessa tilassa, joka sijaitsee muiden ulottuvuudenulkoisten tilojen ("sfäärien") muodostaman kaikkeuden ulkopuolella. Tässä tilassa olevat olennot ovat piilossa, eikä niitä voida tavoittaa millään loitsuilla (edes näentäloitsuilla), ellei loitsun vaikutus ulotu sfääristä toiseen. Tilaan mahtuu enintään kahdeksan olentoa (jotka voivat olla minkä kokoisia tahansa). Tilassa olevat olennot voivat vetää köyden tilan sisään, jolloin köysi "katoaa". Tilan sisällä köysi lasketaan yhdeksi niistä kahdeksasta olennosta, jotka tilaan mahtuvat. Köysi kestää enintään 16 000 naulan painon. Tätä suurempi paino voi kiskaista köyden irti.

Ulottuvuudenulkoisen kulkuaukon läpi ei voida langettaa loitsuja, eivätkä aluevaikutukset voi ylettyä sen toiselle puolen. Ulottuvuudenulkoisessa tilassa olijat voivat nähdä tilasta ulos niin kuin heillä olisi 3 × 5 jalan ikkuna, jonka keskellä köysi on. Ikkuna on läsnä Materian sfäärissä, mutta se on näkymätön, ja nekään olennot, jotka huomaavat sen, eivät näe sen läpi. Kaikki ulottuvuudenulkoisen tilan sisällä oleva putoaa sieltä pois loitsun päättyessä. Köyttä pitkin voi kiivetä vain yksi olento kerrallaan. Köysitemppu-loitsun avulla voidaan kiivetä myös johonkin normaaliin paikkaan, jos kiipeilijä ei halua nousta ulottuvuudenulkoiseen tilaan asti.

Huomautus: On vaarallista luoda tai kuljettaa ulottuvuudenulkoinen tila jonkin toisen ulottuvuudenulkoisen tilan sisälle.

Ainesosatekijä

Kuivattua maissiuutetta ja kierteinen pergamenttisilmukka.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.