Epäpyhän kosketus

Lietsonta [paha]

Taso

Pahuus 4

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Keskipitkä (100 j + 10 j/taso)

Alue

Säteeltään 20 j:n leviämä

Kestoaika

Silmänräpäyksellinen (1n4 kierrosta); ks. teksti   

Laistoheitto

Tahto rajoittaa

Loitsunsieto

Pätee                                                                        

Päästät valloilleen epäpyhiä voimia ja isket niillä vihollisiasi. Voimat ilmenevät kylmänä, tummana ja inhottavasti iholle tarttuvana huuruna.

Loitsu vahingoittaa vain hyviä ja (ei-pahoja) neutraaleja olentoja.

Loitsu tuottaa alueellaan oleville hyville olennoille 1n8 pistettä vaurioita kahta langettajatasoa kohden, kuitenkin enintään 5n8 (hyville vierasolioille 1n6 pistettä vaurioita langettajatasoa kohden, kuitenkin enintään 10n6), ja muuttaa ne 1 kierroksen ajaksi heikkovointisiksi. Onnistunut Tahto-laisto puolittaa vauriot ja mitätöi heikkovointisuus­vaikutuksen. Heikkovointisuutta ei voida kumota taudinkarkotus- tai terveytys-loitsulla, mutta kirouksen purku tehoaa siihen.

Loitsu tuottaa vain puolet normaaleista vaurioistaan sellaisille olennoille, jotka eivät ole hyviä eivätkä pahoja, ja tällaiset olennot eivät muutu heikkovointisiksi. Tällaiset olennot voivat puolittaa vauriot vielä toiseen kertaan (neljäsosaan alkuperäisistä) onnistuneella Tahto-laistolla.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.