Puolipaholainen

Puolipaholaisten ulkonäkö vaihtelee, mutta ne ovat aina karmivia ilmestyksiä: niillä on tummien suomujen peittämä iho, sarvet, punaisina kiiluvat silmät, lepakonsiivet, tympeä haju tai jokin muu merkki pahuudesta veressään.


Puolipaholaisen luominen

"Puolipaholainen" on peritty hirviöprofiili. Se voidaan lisätä mihin tahansa elolliseen ja ruumiilliseen olentoon, jonka Älykkyys-arvo on vähintään 4 ja joka on hengenlaadultaan muu kuin hyvä (tätä olentoa kutsutaan edempänä pohjaolennoksi).

Puolipaholainen käyttää pohjaolennon peliteknisiä tietoja ja erikoiskykyjä paitsi niiltä osin kuin alla mainitaan.

Koko/tyyppi

Olennon tyypiksi tulee vierasolio. Älä muuta kestonoppia, perushyökkäyshyvitystä tai laistoja. Olennon koko ei muutu. Puolipaholaiset ovat yleensä kotoperäisiä vierasolioita.

Nopeus

Puolipaholaisella on lepakonsiivet. Ellei pohjaolennolla ole suurempaa lentonopeutta, puolipaholaisen lentonopeus on sama kuin pohjaolennon perusnopeus maalla (lentoketteryys keskiverto).

Panssariluokka

Kehopanssari paranee +1:llä (tämä kasautuu pohjaolennon mahdollisen kehopanssarihyvityksen kanssa).

Hyökkäys

Puolipaholaisella on kaksi kynsihyökkäystä ja puraisuhyökkäys, ja kynnet ovat sen ensisijainen kehoase. Jos pohjaolento voi käyttää valmistettuja aseita, puolipaholainen säilyttää tämän kyvyn. Jos puolipaholaisella ei ole valmistettuja aseita, se käyttää hyökkäystoimintona toisen käden kynsiään. Jos sillä on jokin valmistettu ase, se käyttää yleensä tätä asettaan.

Täyshyökkäys

Jos puolipaholaisella ei ole valmistettuja aseita, se käyttää täyshyökkäyksenä molempia kynsiään ja puraisuaan. Jos sillä on jokin valmistettu ase, se käyttää yleensä tätä asetta ensisijaisena hyökkäyksenään ja puraisua toissijaisena kehoasehyökkäyksenään. Jos sillä on toinen käsi vapaana, se käyttää kynsiään ylimääräisenä toissijaisena kehoasehyökkäyksenään.

Vauriot

Puolipaholaisella on puraisu- ja kynsihyökkäykset. Jos pohjaolennolla ei ole näitä hyökkäysmuotoja, käytä alla olevan taulukon vaurioarvoja. Muussa tapauksessa käytetään joko taulukon vaurioarvoja tai pohjaolennon omia arvoja, kummat vain ovat suuremmat.

Puolipaholaisen tuottamat vauriot

Koko

Puraisuvauriot   

Kynsivauriot   

Minimaalinen

1

Taskukokoinen

1n2

1

Hyvin pieni

1n3

1n2

Pieni

1n4

1n3

Keskikokoinen

1n6

1n4

Iso

1n8

1n6

Valtava

2n6

1n8

Suunnaton

3n6

2n6

Giganttinen

4n6

3n6

Erikoishyökkäykset

Puolipaholainen saa pitää kaikki pohjaolennon erikoishyökkäykset ja saa lisäksi seuraavan erikoishyökkäyksen.

Isku vasten hyvyyttä (Yl)

Puolipaholainen voi yrittää kerran päivässä normaalia lähitaistelu­hyökkäystä, joka tuottaa puolipaholaisen kestonoppamäärän verran ylimääräisiä vaurioita (kuitenkin enintään +20) hyvälle viholliselle. Jos hyökkäys epäonnistuu, kyky on silti käytetty kyseiseltä päivältä. Jos hyökkäys osuu vahingossa olentoon, joka ei ole hyvä, se ei tuota ylimääräisiä vaurioita mutta kyky on silti käytetty kyseiseltä päivältä.

Loitsunomaiset kyvyt

Puolipaholaisella, jonka Älykkyys- tai Viisaus-arvo on vähintään 8, on loitsunomaisia kykyjä. Se, mitä nämä kyvyt ovat, riippuu olennon kestonoppamäärästä (ks. alla oleva taulukko). Olennolla on kaikki oman kestonoppamääränsä osoittamat kyvyt ja lisäksi kaikki pienemmillä kestonoppamäärillä saatavat kyvyt.

Ellei toisin mainita, kykyä voidaan käyttää kerran päivässä. Langettajataso on yhtä kuin olennon kestonoppamäärä, ja laiston vaikeusaste on Karisma-pohjainen.

Puolipaholaisen loitsunomaiset kyvyt

KN

Kyvyt

1–2

Pimeys 3/päivä

3–4

Häpäisy

5–6

Epäpyhän kosketus

7–8

Myrkky 3/päivä

9–10

Taudintartutus

11–12

Rienaus

13–14

Epäpyhä aura 3/päivä, saastutus

15–16

Hengiltä kuihdutus

17–18

Hirviön esiinloihdinta IX (vain paholaismaisia olentoja)   

19–20

Hävitys

Erikoisominaisuudet

Puolipaholaisella on kaikki pohjaolennon erikoisominaisuudet ja lisäksi seuraavat erikoisominaisuudet.

Kyvyt

Pohjaolennon kyvyt paranevat seuraavasti: Vma +4, Ket +4, Ruk +2, Äly +4, Kar +2.

Taidot

Puolipaholainen saa vierasolion taitopisteitä yhteensä (8 + Äly-muunnin) × (kestonoppamäärä +3). Älä lisää tähän laskelmaan luokkatasoista saatuja kestonoppia – puolipaholainen saa vierasolion taitopisteitä vain rotukestonopistaan. Luokkatasoistaan se saa erikseen normaalit taitopisteet. Pohjaolennon luettelossa mainitut taidot katsotaan luokkataidoiksi ja muut taidot vieraiksi taidoiksi.

Haasteluokitus

KN 4 tai alle, sama kuin pohjaolento +1; KN 5–10, sama kuin pohjaolento +2; KN 11 tai yli, sama kuin pohjaolento +3.

Hengenlaatu

Aina (mikä tahansa) paha.

Tasolisä

+4.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.