Puolimaanylinen

Puolimaanyliset ovat muodostaan riippumatta aina kauniita: niillä on kullanhohtoinen iho, säkenöivät silmät, enkelinsiivet tai jokin muu merkki korkeasta syntyperästään.


Puolimaanylisen luominen

"Puolimaanylinen" on peritty hirviöprofiili. Se voidaan lisätä mihin tahansa elolliseen ja ruumiilliseen olentoon, jonka Älykkyys-arvo on vähintään 4 ja jonka hengenlaatu on muu kuin paha (tätä olentoa kutsutaan edempänä pohjaolennoksi).

Puolimaanylinen voi käyttää kaikkia pohjaolennon peliteknisiä ominaisuuksia ja kykyjä paitsi niiltä osin kuin alla mainitaan.

Koko/tyyppi

Olennon tyypiksi tulee vierasolio. Älä muuta olennon kestonoppia, perushyökkäyshyvitystä tai laistoja. Olennon koko ei muutu. Puolimaanyliset ovat yleensä kotoperäisiä vierasolioita.

Nopeus

Puolimaanylisellä on lentämiseen kelpaavat sulkasiivet. Sen lentonopeus on kaksi kertaa suurempi kuin pohjaolennon perusnopeus maalla, ja sen lentoketteryys on hyvä. Jos pohjaolennolla on lentonopeus, käytä sitä edellä mainitun sijasta.

Panssariluokka

Kehopanssari paranee +1:llä (tämä kasautuu pohjaolennon mahdollisen kehopanssarihyvityksen kanssa).

Erikoishyökkäykset

Puolimaanylinen saa pitää kaikki pohjaolennon erikoishyökkäykset ja saa lisäksi seuraavat erikoisominaisuudet.

Päivänvalo (Yl)

Puolimaanylinen voi käyttää päivänvalo-vaikutusta (vastaa samannimistä loitsua) aina halutessaan.

Isku vasten pahuutta (Yl)

Puolimaanylinen voi yrittää kerran päivässä normaalia lähitaistelu­hyökkäystä, joka tuottaa puolimaanylisen kestonoppamäärän verran ylimääräisiä vaurioita (kuitenkin enintään +20) pahalle viholliselle. Jos hyökkäys epäonnistuu, kyky on silti käytetty kyseiseltä päivältä. Jos hyökkäys osuu vahingossa olentoon, joka ei ole paha, se ei tuota ylimääräisiä vaurioita mutta kyky on silti käytetty kyseiseltä päivältä.

Loitsunomaiset kyvyt

Puolimaanylisellä, jonka Älykkyys- tai Viisaus-arvo on vähintään 8, on vähintään kaksi loitsunomaista kykyä. Se, mitä nämä kyvyt ovat, riippuu olennon kestonoppamäärästä (ks. alla oleva taulukko). Olennolla on kaikki oman kestonoppamääränsä osoittamat kyvyt ja lisäksi kaikki pienemmillä kestonoppamäärillä saatavat kyvyt.

Ellei toisin mainita, kykyä voidaan käyttää kerran päivässä. Langettajataso on yhtä kuin olennon kestonoppamäärä, ja laiston vaikeusaste on Karisma-pohjainen.

KN

Kyvyt

1–2

Suoja pahuudelta 3/päivä, siunaus

3–4

Avitus, pahuuden paljastus

5–6

Myrkyn mitätöintivaikeiden haavojen hoito   

7–8

Pyhä hävitysisku, taudinkarkotus

9–10

Pahuuden rauetus

11–12

Pyhä sana

13–14

Pyhä aura 3/päivä, vihkiminen

15–16

Ryhmittäinen hirviön lumous

17–18

Hirviön esiinloihdinta IX (vain maanylisiä)

19–20

Ylösnousemus

Erikoisominaisuudet

Puolimaanylisellä on kaikki pohjaolennon erikoisominaisuudet ja lisäksi seuraavat erikoisominaisuudet.

Kyvyt

Pohjaolennon kyvyt paranevat seuraavasti: Vma +4, Ket +2, Ruk +4, Äly +2, Vii +4, Kar +4.

Taidot

Puolimaanylinen saa vierasolion taitopisteitä yhteensä (8 + Äly-muunnin) × (kestonoppamäärä +3). Älä lisää tähän laskelmaan luokkatasoista saatuja kestonoppia – puolimaanylinen saa vierasolion taitopisteitä vain rotukestonopistaan. Luokkatasoistaan se saa erikseen normaalit taitopisteet. Pohjaolennon luettelossa mainitut taidot katsotaan luokkataidoiksi ja muut taidot vieraiksi taidoiksi.

Haasteluokitus

KN 5 tai alle, sama kuin pohjaolento +1; KN 6–10, sama kuin pohjaolento +2; KN 11 tai yli, sama kuin pohjaolento +3.

Hengenlaatu

Aina (mikä tahansa) hyvä.

Tasolisä

Sama kuin pohjaolennolla +4.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.