Kaksoskuvajainen

Harhanta (joukkoharha)

Taso

Brd 2, Tkr/Vel 2

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Oma olemus; ks. teksti   

Kohde

Langettaja                                                                     

Kestoaika   

1 min/taso (P)

Ympärillesi ilmestyy useita harhakaksoisolentojasi, joiden takia vihollisten on vaikea selvittää, mitä kohdetta vastaan niiden pitäisi hyökätä. Kuvajaiset pysyttelevät lähelläsi ja katoavat, kun jokin isku osuu niihin.

Kaksoskuvajainen luo 1n4 kuvajaista ja lisäksi yhden kuvajaisen kolmea langettajatasoa kohden (kuitenkin yhteensä enintään kahdeksan kuvajaista). Nämä kuvajaiset pysyttelevät sinusta erillään, ja kunkin niistä on sijaittava vähintään 5 jalan päässä joko toisesta kuvajaisesta tai sinusta. Voit liikkua kaksoskuvajaisten sisään ja niiden läpi. Kun sinä ja kaksoskuvajainen siirrytte tämän jälkeen taas erillenne, tarkkailijat eivät voi päätellä näkö- tai kuuloaistinsa avulla, kumpi teistä on sinä ja kumpi kuvajainen. Kuvajaisetkin voivat liikkua toistensa läpi. Ne jäljittelevät sinun toimiasi: ne ovat langettavinaan loitsua kun sinä langetat loitsun, juovinaan taikajuomaa kun sinä juot taikajuoman, keijuvat kun sinä keijut jne.

Viholliset, jotka yrittävät hyökätä sinua vastaan tai langettaa sinuun loitsun, joutuvat valitsemaan kohteensa umpimähkään. Se, onko valittu kohde oikea vai kuvajainen, arvotaan yleensä nopalla. Kaikki onnistuneet hyökkäykset kuvajaista vastaan hävittävät sen. Kuvajaisen PL on 10 + kokomuuntimesi + Ketteryys-muuntimesi. Kuvajaiset reagoivat alueloitsuihin normaalin näköisesti (ne esimerkiksi näyttävät kärventyneiltä tai kuolleilta, kun niihin on osunut tulipallo).

Kun yhdistyt kuvajaiseen ja sitten taas erkaannut siitä, viholliset, jotka ovat selvittäneet mikä olento on oikea, hämääntyvät jälleen.

Hyökkääjän on kyettävä näkemään kuvajaiset, jotta se voisi hämääntyä niistä. Jos olet näkymätön tai jos hyökkääjä sulkee silmänsä, loitsulla ei ole vaikutusta. (Silmänsä sulkeneella on samat sakot kun sokaistuneella olennolla.)


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.