Uteliaat silmät

Näentä

Taso

Tkr/Vel 5

Osatekijät

P, E, A

Langetusaika   

1 minuutti                                                                   

Kantama

Yksi virsta

Ilmiö

Vähintään kymmenen leijuvaa silmää   

Kestoaika

1 tunti/taso; ks. teksti (P)

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Ei päde

Tämä loitsu luo puolittain aineellisia, näkyviä taikakuulia, joita kutsutaan "silmiksi". Niiden lukumäärä on 1n4 + langettajatasosi. Silmät lähtevät luotasi, tiedustelevat ympäristöä ja palaavat takaisin loitsun langetuksen yhteydessä antamiesi ohjeiden mukaan. Kukin silmä näkee 120 jalkaa kaikkiin suuntiin (niillä on vain normaali näkökyky).

Silmät ovat varsin hauraita, mutta toisaalta ne ovat pieniä ja vaikeita havaita. Kukin silmä on suunnilleen pienen omenan kokoinen Minimaalinen rakento. Sillä on 1 kestopiste, sen PL on 18 (hyvitystä +8 koosta), se lentää 30 jalan nopeudella, sen lentoketteryys on täydellinen ja sen Piiloutuminen-muunnin on +16. Silmän Havainnointi-muunnin on yhtä kuin langettajatasosi (kuitenkin enintään +15), ja harhantaloitsut, pimeys, sumu ja kaikki muutkin tekijät, jotka vaikuttaisivat omaan kykyysi kerätä näköhavaintoja ympäristöstäsi, vaikuttavat samalla tavoin silmään. Pimeässä kulkiessaan silmän on edettävä tietään tunnustellen.

Samalla kun luot silmät, ilmoitat niille enintään 25 sanalla ohjeet, joiden mukaan haluat niiden toimivan. Silmät tietävät kaiken minkä sinäkin.

Jotta silmät voisivat kertoa sinulle havainnoistaan, niiden on palattava ensin käteesi. Kukin niistä välittää mieleesi kaiken, mitä se on nähnyt olemassaolonsa aikana. Silmä voi välittää 1 kierroksessa 1 tunnin edestä mielikuvia. Havaintonsa välitettyään silmä katoaa.

Jos silmä joutuu yli 1 virstan päähän sinusta, se lakkaa välittömästi olemasta. Et kuitenkaan saa tietää, tuhoutuiko silmä kantamalta poistumisen vai jonkin muun tapahtuman vuoksi.

Silmät ovat olemassa enintään 1 tunnin langettajatasoa kohden tai kunnes ne palaavat luoksesi. Silmiä voidaan tuhota taikuuden rauetuksella. Jos useita silmiä joutuu aluerauetukseen, heitä joka silmän kohtalo erikseen. Jos silmä lähetetään pimeyteen, se voi tuhoutua osuessaan seinään tai vastaavaan esteeseen.

Ainesosatekijä

Kourallinen kristallikuulia.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.