Räjähtävät riimut

Estäntä [voima]

Taso

Tkr/Vel 3

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Kosketus                                                                      

Kohde

Yksi kosketettu esine, joka painaa enintään 10 n   

Kestoaika

Pysyvä kunnes laukaistaan (P)

Laistoheitto

Ks. teksti                                                                      

Loitsunsieto

Pätee                                                                        

Piirrät kirjaan, karttaan, loitsukääröön tai vastaavaan kirjoitettua tietoa sisältävään esineeseen salaperäisiä riimuja. Kun joku lukee riimut, ne räjähtävät ja tuottavat 6n6 pistettä voimavaurioita. Riimujen vieressä (kyllin lähellä lukeakseen ne) olevat olennot kärsivät täydet vauriot saamatta laistoheittoa. Kaikki muut olennot 10 jalan säteellä riimusta voivat puolittaa vauriot onnistuneella Refleksi-laistolla. Myös esine, johon riimut on kirjoitettu, kärsii täydet vauriot (ei laistoheittoa).

Sinä ja perehdyttämäsi hahmot voitte lukea kirjoituksen laukaisematta riimuja. Voit myös poistaa riimut milloin tahdot. Toinen olento voi poistaa ne onnistuneella taikuuden rauetus- tai poispyyhintä-loitsulla, mutta jos riimujen rauetus- tai pyyhkimisyritys epäonnistuu, riimut räjähtävät.

Huomautus: Räjähtäviä riimuja ja muita vastaavia taika-ansoja on vaikea havaita ja purkaa. Rosvo voi ainoana hahmoluokkana käyttää Etsintä-taitoa riimujen löytämiseen ja Laitteen purkaminen -taitoa niiden tyhjäksi tekemiseen. Kummankin taitotestin vaikeusaste on 25 + loitsutaso, joten räjähtävien riimujen tapauksessa se on aina 28.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.