Puun käpristys

Muutanta

Taso

Dru 2

Osatekijät

P, E

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

Lyhyt (25 j + 5 j/2 tasoa)

Kohde

1 Pieni puuesine/taso, kaikkien esineiden on oltava 20 j:n säteellä toisistaan

Kestoaika

Silmänräpäyksellinen

Laistoheitto

Tahto mitätöi (esine)

Loitsunsieto

Pätee (esine)

Tämä loitsu vääntelee ja käyristelee puuta pysyvästi kieroon, muotopuoleksi ja huteraksi. Käpristetty ovi ponnahtaa auki (tai halutessasi juuttuu kiinni ja vaatii Voimakkuus-testin avautuakseen). Veneet ja laivat alkavat vuotaa. Käpristetyt kantama-aseet ovat käyttökelvottomia. Käpristetty lähitaisteluase tuottaa sakkoa –4 hyökkäysheittoihin.

Voit käpristää yhden Pienen tai sitä pienemmän esineen (tai vastaavan määrän puuta) langettajatasoa kohden. Keskikokoinen esine vastaa kahta Pientä esinettä, Iso esine neljää, Valtava esine kahdeksaa, Suunnaton esine kuuttatoista ja Giganttinen esine kolmeakymmentä­kahta.

Vaihtoehtoisesti voit suoristaa puuta (käytännössä käpristää sen jälleen normaaliksi) riippumatta siitä, onko puu vääntynyt aikoinaan tämän loitsun takia vai muista syistä. Ehjäksiteko-loitsusta ei ole apua käpristettyjen esineiden korjaamisessa.

Jos esine on liian suuri käpristettäväksi (tai suoristettavaksi) yhdellä kertaa, voit muuttaa sen vähä vähältä käyttämällä siihen useita perättäisiä puun käpristys -loitsuja.

Esine ei kärsi mitään haittavaikutuksia ennen kuin se on käpristetty kauttaaltaan.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.