Auttava käsi

Lietsonta

Taso

Pap 3

Osatekijät

P, E, JK

Langetusaika   

perustoiminto                                                            

Kantama

5 virstaa

Ilmiö

Haamumainen käsi   

Kestoaika

1 tunti/taso

Laistoheitto

Ei ole

Loitsunsieto

Ei päde                                                                         

Luot haamumaisen kädenkuvajaisen, jonka voit lähettää jonkin 5 virstan säteellä olevan olennon luo. Olennon löydettyään käsi viittoo sille ja johdattaa sen luoksesi, mikäli se on halukas seuraamaan kättä.

Kun loitsu langetetaan, käsi ilmaantuu eteesi. Tämän jälkeen kuvailet olennon ulkoiset piirteet, joiksi katsotaan muun muassa rotu, sukupuoli ja ulkonäkö mutta ei sellaisia päällepäin näkymättömiä ominaisuuksia kuin taso, hengenlaatu ja luokka. Kun kuvaus on annettu, käsi ampaisee etsimään kuvaukseen sopivaa kohdetta. Kohteen löytämiseen vaadittava aika riippuu siitä, miten kaukana kohde on sinusta.

Etäisyys

Löytämiseen kuluva aika   

100 j tai alle   

1 kierros

1 000 j

1 minuutti

1 virsta

10 minuuttia

2 virstaa

1 tunti

3 virstaa

2 tuntia

4 virstaa

3 tuntia

5 virstaa

4 tuntia

Kun käsi löytää kohdeolennon, se viittoo tätä seuraamaan itseään. Jos olento tekee näin, käsi osoittaa sinun suuntaasi ja näyttää suorimman kulkukelpoisen reitin luoksesi. Käsi leijuu 10 jalan päässä olennon edellä ja liikkuu enintään 240 jalkaa kierrosta kohden. Kun käsi on johdattanut olennon luoksesi, se katoaa.

Olennon ei ole pakko seurata kättä tai toimia sinua kohtaan millään tietyllä tavalla. Jos olento päättää olla seuraamatta, käsi jatkaa viittomista koko loitsun kestoajan ja katoaa sitten. Jos loitsu päättyy olennon ollessa matkalla luoksesi, käsi katoaa ja olennon on selvittävä siitä eteenpäin omin neuvoin.

Jos kuvaukseen sopii useampia kuin yksi olento 5 virstan säteellä, käsi etsii niistä lähimpänä olevan. Jos kyseinen olento kieltäytyy seuraamasta kättä, käsi ei lähde etsimään muita olentoja.

Jos käsi ei ole löytänyt 4 tunnin etsinnän jälkeen kuvaukseen sopivaa olentoa, se palaa luoksesi, näyttää avokämmentä (mikä on merkki siitä, ettei sopivaa olentoa löytynyt) ja katoaa.

Kädellä ei ole aineellista hahmoa. Se on näkymätön kaikille paitsi sinulle ja kohdeolennolle. Käsi ei voi osallistua taisteluihin eikä suorittaa mitään muita tehtäviä kuin olennon etsimisen ja sen johdattamisen luoksesi. Käsi ei voi kulkea kiinteiden esineiden läpi, mutta se voi luikerrella pienistä halkeamista ja raoista. Se voi liikkua enintään 5 virstan päähän siitä paikasta, johon se ilmaantui loitsua langettaessasi.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.