Paholaismainen
olento

Paholaismaiset olennot asuvat alisissa sfääreissä, jotka ovat pahuuden valtakuntia. Ne muistuttavat jotakin Materian sfäärin olentoa mutta ovat pelottavamman näköisiä kuin maalliset vastineensa.


Paholaismaisen olennon luominen

"Paholaismainen" on peritty hirviöprofiili. Se voidaan lisätä mihin tahansa ruumiilliseen alkeiseläimeen, eläimeen, epäsikiöön, hirviöihmisolioon, ihmisolioon, jättiläiseen, kasviin, lohikäärmeeseen, luonnonhaltijaan tai taikaeläimeen, joka ei ole hengenlaadultaan hyvä (tätä olentoa kutsutaan edempänä pohjaolennoksi).

Paholaismainen olento voi käyttää kaikkia pohjaolennon peliteknisiä ominaisuuksia ja kykyjä paitsi siltä osin kuin alla mainitaan. Älä laske uudelleen olennon kestonoppia, perushyökkäyshyvitystä, laistoja tai taitopisteitä, vaikka olennon tyyppi muuttuisi.

Koko/tyyppi

Tällä hirviöprofiililla varustetut eläimet ja alkeiseläimet muuttuvat taikaeläimiksi, mutta muut olentotyypit säilyvät muuttumattomina. Olennon koko ei muutu. Materian sfäärissä kohdatut paholaismaiset olennot kuuluvat sfäärinulkoinen-alatyyppiin.

Erikoishyökkäykset

Paholaismainen olento säilyttää kaikki pohjaolennon erikoishyökkäykset ja saa lisäksi seuraavan hyökkäyksen:

Isku vasten hyvyyttä (Yl)

Paholaismainen olento voi yrittää kerran päivässä normaalia lähitaisteluhyökkäystä, joka tuottaa olennon kestonoppamäärän verran ylimääräisiä vaurioita (kuitenkin enintään +20) hyvälle viholliselle. Jos hyökkäys epäonnistuu, kyky on silti käytetty kyseiseltä päivältä. Jos hyökkäys osuu vahingossa olentoon, joka ei ole hyvä, se ei tuota ylimääräisiä vaurioita mutta kyky on silti käytetty kyseiseltä päivältä.

Erikoisominaisuudet

Paholaismainen olento säilyttää kaikki pohjaolennon erikoisominaisuudet ja saa lisäksi seuraavat ominaisuudet:

Kestonoppia   

Kylmyyden- ja tulenkestävyys   

Vauriovähennys   

1–3

5

4–7

5

5/taika

8–11

10

5/taika

12 tai yli

10

10/taika

Jos pohjaolennolla on jo ennestään jokin näistä erikoisominaisuuksista, käytä aina sitä arvoa, joka on parempi.

Jos paholaismainen olento saa vauriovähennystä, sen kehoaseet katsotaan taika-aseiksi, kun selvitetään niiden kykyä sivuuttaa muiden olentojen vauriovähennys.

Kyvyt

Samat kuin pohjaolennolla, mutta Älykkyys on vähintään 3.

Esiintymisympäristö

Mikä tahansa hengenlaadultaan paha sfääri.

Haasteluokitus

KN 3 tai alle, sama kuin pohjaolennolla; KN 4–7, sama kuin pohjaolennolla +1; KN 8 tai yli, sama kuin pohjaolennolla +2.

Hengenlaatu

Aina (mikä tahansa) paha.

Tasolisä

Sama kuin pohjaolennolla +2.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.