Maanylinen olento

Maanyliset olennot asuvat ylisissä sfääreissä, jotka ovat hyvyyden valtakuntia. Ne muistuttavat jotakin Materian sfäärin olentoa mutta ovat ylväämpiä ja kauniimpia kuin maalliset vastineensa.

Maanylinen olento on usein metallinvärinen (tavallisimmin hopeinen, kultainen tai platinainen). Sitä voidaan erehtyä luulemaan puolimaanyliseksi eli vielä voimakkaammaksi olennoksi, jollaisia syntyy, kun maanylinen lisääntyy ei-maanylisen olennon kanssa.


Maanylisen olennon luominen

"Maanylinen" on peritty hirviöprofiili. Se voidaan lisätä mihin tahansa ruumiilliseen alkeiseläimeen, eläimeen, epäsikiöön, hirviöihmisolioon, ihmisolioon, jättiläiseen, kasviin, lohikäärmeeseen, luonnonhaltijaan tai taikaeläimeen, joka on hengenlaadultaan hyvä tai neutraali (tätä olentoa kutsutaan edempänä pohjaolennoksi).

Maanylinen olento voi käyttää kaikkia pohjaolennon peliteknisiä ominaisuuksia ja kykyjä paitsi siltä osin kuin alla mainitaan. Älä laske uudelleen olennon kestonoppia, perushyökkäyshyvitystä, laistoja tai taitopisteitä, vaikka olennon tyyppi muuttuisi.

Koko/tyyppi

Eläimet ja alkeiseläimet muuttuvat tämän hirviöprofiilin saadessaan taikaeläimiksi, mutta muut olentotyypit säilyvät muuttumattomina. Olennon koko ei muutu. Materian sfäärissä kohdatut maanyliset olennot kuuluvat sfäärinulkoinen-alatyyppiin.

Erikoishyökkäykset

Maanylinen olento säilyttää kaikki pohjaolennon erikoishyökkäykset ja saa lisäksi seuraavan hyökkäyksen:

Isku vasten pahuutta (Yl)

Maanylinen olento voi yrittää kerran päivässä normaalia lähitaisteluhyökkäystä, joka tuottaa olennon kestonoppamäärän verran ylimääräisiä vaurioita (kuitenkin enintään +20) pahalle viholliselle. Jos hyökkäys epäonnistuu, kyky on silti käytetty kyseiseltä päivältä. Jos hyökkäys osuu vahingossa olentoon, joka ei ole paha, se ei tuota ylimääräisiä vaurioita mutta kyky on silti käytetty kyseiseltä päivältä.

Erikoisominaisuudet

Maanylinen olento säilyttää kaikki pohjaolennon erikoisominaisuudet ja saa lisäksi seuraavat ominaisuudet:

Kestonoppia   

Hapon-, kylmyyden-   
ja sähkönkestävyys

Vauriovähennys   

1–3

5

4–7

5

5/taika

8–11

10

5/taika

12 tai yli

10

10/taika

Jos pohjaolennolla on jo ennestään jokin näistä erikoisominaisuuksista, käytä aina sitä arvoa, joka on parempi.

Jos maanylinen olento saa vauriovähennystä, sen kehoaseet katsotaan taika-aseiksi, kun selvitetään niiden kykyä sivuuttaa muiden olentojen vauriovähennys.

Kyvyt

Samat kuin pohjaolennolla, mutta Älykkyys on vähintään 3.

Esiintymisympäristö

Mikä tahansa hengenlaadultaan hyvä sfääri.

Haasteluokitus

KN 3 tai alle, sama kuin pohjaolennolla; KN 4–7, sama kuin pohjaolennolla +1; KN 8 tai yli, sama kuin pohjaolennolla +2.

Hengenlaatu

Aina (mikä tahansa) hyvä.

Tasolisä

Sama kuin pohjaolennolla +2.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.