Jättiläismustekala

Koko/tyyppi

Iso eläin (vedeneläjä)

Kestonoppia

8n8+11 (47 kp)

Aloite

+2

Nopeus

20 j (4 ruutua), uinti 30 j

Panssariluokka

18 (–1 koko, +2 Ket, +7 kehopanssari), kosketus 11, valmistautumaton 16   

Perushyökkäys/paini   

+6/+15

Hyökkäys

Lonkero +10 lähitaistelu (1n4+5)

Täyshyökkäys

8 lonkeroa +10 lähitaistelu (1n4+5) ja puraisu +5 lähitaistelu (1n8+2)

Tila/ulottuma

10 j/10 j (lonkerolla 20 j)

Erikoishyökkäykset

Harjaantunut tarttuminen, puserrus

Erikoisominaisuudet   

Mustepilvi, vesisuihku, hämäränäkö

Laistot

Sitk +7, Ref +8, Tahto +3

Kyvyt

Vma 20, Ket 15, Ruk 13, Äly 2, Vii 12, Kar 3

Taidot

Havainnointi +6, Kahlekuninkuus +12, Kuuntelu +4, Piiloutuminen +12, Uinti +13

Valtit

Kestokyky, Taitoon keskittyminen (Piiloutuminen), Valppaus

Esiintymisympäristö

Lämpimät vedet

Järjestäytyminen

Erakko

Haasteluokitus

8

Kehittyminen

9–12 KN (Iso); 13–24 KN (Valtava)

Tasolisä

Nämä olennot ovat ahneita ja reviiriään puolustavia petoja. Niiden lonkerot ovat vähintään 10 jalan pituiset ja täynnä väkäsiä ja teräväreunaisia imukuppeja.


Taistelu

Vihollinen voi hyökätä jättiläismustekalan lonkeroita vastaan hajotusiskulla niin kuin ne olisivat aseita. Kullakin jättiläis­mustekalan lonkerolla on 10 kestopistettä. Jos jättiläismustekala painii jotakin kohdetta vastaan lonkerolla, jota vastaan suoritetaan hajotusisku, se suorittaa saamansa vapaahyökkäyksen yleensä jollakin toisella lonkerolla. Lonkeron katkaisu tuottaa 5 pistettä vaurioita olennolle itselleen. Jättiläismustekala vetäytyy yleensä taistelusta, jos se menettää neljä lonkeroa. Katkaistut lonkerot kasvavat takaisin 1n10+10 päivässä.

Puserrus (Po)

Jättiläismustekala voi tuottaa 2n8+6 pistettä vaurioita aina, kun se voittaa käynnistämänsä painitestin.

Harjaantunut tarttuminen (Po)

Jotta jättiläismustekala voisi käyttää tätä kykyään, sen on osuttava viholliseensa (joka voi olla minkä kokoinen tahansa) lonkerohyökkäyksellään. Tämän jälkeen se voi yrittää aloittaa painin ilmaistoimintona altistumatta vapaahyökkäykselle. Jos se voittaa painitestin, se saa painiotteen ja voi saman tien pusertaa.

Mustepilvi (Po)

Jättiläismustekala voi suihkuttaa kerran minuutissa ilmaistoimintona 20 × 20 × 20 jalan kokoisen pikimustan mustepilven. Pilvi luo täydellisen näkösuojan, ja mustekala suihkuttaakin sen yleensä paetakseen kehnosti sujuvasta taistelusta. Pilvi peittää kaiken näkyvyyden alueellaan.

Vesisuihku (Po)

Jättiläismustekala voi puristaa sisuksistaan vesisuihkun ja liikkua sen avulla taaksepäin kerran kierroksessa 200 jalan nopeudella. Tämän kyvyn käyttö on täyskierrostoiminto. Kun jättiläismustekala liikkuu vesisuihkun avulla, sen on kuljettava suorassa linjassa mutta se ei altistu vapaahyökkäyksille.

Taidot

Jättiläismustekala voi vaihtaa väriään, mistä se saa rotuhyvitystä +4 Piiloutuminen-testeihinsä. Sen ruumis on taipuisa ja pieneen tilaan supistuva, minkä ansiosta se saa rotuhyvitystä +10 Kahlekuninkuus-testeihinsä. Jättiläismustekala saa rotuhyvitystä +8 kaikkiin Uinti-testeihin, joilla se yrittää suorittaa jonkin erikoistoiminnon tai selviytyä vaaroista. Se voi aina valita Uinti-testissä 10:n, silloinkin, kun sitä häiritään tai uhataan. Se voi käyttää uidessaan myös juoksemistoimintoa, kunhan se ui suorassa linjassa.


The text on this page is Open Game Content, and is licensed for public use under the terms of the Open Game License v1.0a.